117 geworden met rauwe eieren

Ze was de enige mens op aarde  die in de negentiende eeuw was geboren. Nu is ze niet meer. Zaterdagmiddag overleed de Italiaanse Emma Morano-Martinuzzi op 117-jarige leeftijd.  Violet Brown uit Jamaica neemt het stokje nu van haar  over. Zij is in 1900 geboren.

Emma Morano-Martinuzzi schreef haar hoge  ouderdom toe aan het ontbreken van relatiestress en het naar binnen slobberen van twee rauwe eieren per dag. Frappant : ook in het dieet van Cornelis  Moerman komen rauwe eieren voor. Of  dat zo verstandig is, wordt wel betwijfeld vanwege het salmonella-risico. De kans op een besmet ei is  overigens erg klein. Bij pati├źnten met een verzwakte weerstand is het een risico dat goed afgewogen dient te worden. Ook voor andere risicogroepen zoals kinderen en zwangere vrouwen geldt hier een waarschuwing. Volgens een kok op de site van AH is het mogelijk zelf eieren te pasteuriseren waardoor ze vrij zijn van salmonella.

Beeld: AFP

 

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug