2019 – Uitzicht 6

3.50

Categorie:

Beschrijving

MMV-magazine Uitzicht 6-2019:

Interview – Als ze 69 jaar is, krUit de inhoud van ijgt Elsa Heij-de Herder (97) een slechte uitslag via het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. Ze stapt over op het Moermandieet. “Ik ben nogal radicaal”, zegt ze. In plaats van moe en beroerd, voelt ze zich fit en energiek na de operatie en bestralingen. De bijna 100-jarige Elsa volgt het dieet tot op de dag van vandaag. “Het Moermandieet is goed voor me, dus waarom zou ik dan stoppen?”

Dr. Hans Stoop onder de kop “Met voeding en suppletie beter door de chemo”: Stabiele bloedwaarden, een vlot herstel, gezonde eetlust, geen haarverlies. Uw voedingstoestand bepaalt in belangrijke mate het succes van de ziekenhuisbehandeling en het herstel. Inclusief ervaringsverhalen!

In de media – “Een relatief veel getipte internetgoeroe werd onlangs van YouTube verbannen. Hoe rouwig moeten we daar om zijn, gegeven het feit dat hij Angelina Jolie ervan beschuldigde betaald te zijn voor haar borstamputatie?! Door een bedrijf dat gentests verkoopt!”

Boekpresentatie –  In een uitverkochte, zonovergoten kruidentuin in Beekbergen kregen kruidendeskundige Marry Foelkel en journaliste Petra Pronk op zaterdag 29 juni de eerste exemplaren uitgereikt van de MMV-bundel: Marry’s lessen uit de natuur.

Boekrecensies – Titels: Eten tegen kanker, Ontdek de kracht van ademen, Overleven en De dr. Ludidi Vastenmethode.

Interview – “Synthetische middelen zijn waardevol in acute situaties, maar kunnen nooit tot genezing leiden”, is de overtuiging van de Belgische bioloog Gabriel Devriendt (69), specialist in kanker, plantkunde en fytotherapie. Na een jarenlange loopbaan bij de farmaceutische industrie schoolt hij nu artsen en therapeuten bij over de inzet van bioactieve stoffen bij de genezing van ziekten. “Kanker is zelden een genetische ziekte, maar bijna altijd een epi-genetische ziekte.”

Voedings- en kruidendeskundige Marry Foelkel over goudsbloem, razendsnelle wondhersteller.

Dr. Gert Schuitemaker heeft goed nieuws over vitamine C

Uit de spreekkamer – Kurkuma en curcumine: wanneer wel, wanneer niet? Roomboter Moermanproof!