Bekijk deze nieuwsbrief online?
mailheader
Op vakantie? Groene thee mee!
De komende drie weken is Divitaal met vakantie. Het ideale vakantieplekje, voor veel mensen, is thuis. Van alle gemakken voorzien en je bent volledig op de hoogte van waar zich precies de noodzakelijke voorzieningen bevinden. Maar in plaats van de vruchten te plukken van het eigen moestuintje, belanden ook deze huismussen nog vaak genoeg in verre oorden. Waar ze maar moeten zien hoe ze hun kostje bij elkaar scharrelen.

Als een dolfijn in de plastic soep verdwalen ze tussen de E621 uitbrakende schoorstenen en vallen ten prooi aan het universele toeristenvoer, met de onvermijdelijke darmproblemen tot gevolg. Reisdiarree en –obstipatie schijnen een volkomen normaal vakantiefenomeen te zijn. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en neemt op vakantie zijn eigen foerage mee.

Is dat niet mogelijk (en vaak is dat inderdaad niet mogelijk) steek dan in elk geval een pond groene thee tussen de onderbroeken. Want een hoeveelheid polyfenolen corresponderend met vijf koppen groene thee per dag, bleek in serieus onderzoek de darmgezondheid meetbaar te verbeteren. Zelfs al waren de polyfenolen in de voeding voor de gelegenheid drastisch beperkt. Fijne vakantie!
Vitals juli 2022
bestraling-11288661-1536x1025 (1)
Bestralingen drastisch ingekort door corona
Een aantal kankerbehandelingen zijn tijdens de coronapandemie drastisch ingekort. In sommige gevallen bleek het aantal bestralingen terug te kunnen van 35 naar vijf sessies. De nieuwe behandelprotocollen zouden al in de pijplijn hebben gezeten. ‘Door corona zijn bepaalde aanpassingen van behandelingen in een stroomversnelling geraakt.’
Lees verder
Vitortho Mei 2022
Vrouwenhart profiteert het meest van groenten en fruit
Een kaliumrijk voedingspatroon is geassocieerd met een lagere bloeddruk en een lager risico op hart- en vaatziekten. Met medewerking van Britse collega’s onderzochten Nederlandse wetenschappers welke invloed de consumptie van zout op deze verbanden heeft en of er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen.
Lees verderPostelein-1536x1024
Health Benefits juni 2022
Borstvoeding vierkant
Iedereen lijkt tegenwoordig wel lactoseintolerant
Iedereen kent wel iemand met ‘lactose-intolerantie’ en een baby met (het vermoeden van) koemelkallergie. Is dit terecht of krijgt lactose ten onrechte de schuld van allerhande buikklachten?
Lees verder

AQV
Groene thee tegen lekke darm
In een klinische studie verbeterde groene thee-extract de darmgezondheid van zowel gezonde deelnemers, als van deelnemers met metabool syndroom. Ook het nuchtere bloedsuiker verbeterde in beide groepen. ‘De gedachte is dat we daardoor niet alleen de laaggradige ontsteking kunnen verlichten die cardiometabole stoornissen uitlokt, maar deze in potentie ook kunnen omkeren.’
Lees verder

A vierk
roderoos728
En verder:
MMV is een vereniging die in 1974 is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. MMV groeit, de vereniging telt ruim zesduizend leden die actief bezig zijn met hun gezondheid. Om ziekten te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte (samen) draaglijker te maken. Want dat kan!

Voor slechts € 2,92 per maand krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht, korting op workshops, lezingen en producten en de kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Een selectie ervan staat in deze nieuwsbrief Divitaal. Noteer hier je mailadres om Divitaal rechtstreeks te ontvangen.
Raw Milk banner