Bekijk deze nieuwsbrief online?
mailheader
Genezen buiten de protocollen om

Voor jonge mensen heeft kanker aanzienlijke persoonlijke, maatschappelijke en economische implicaties, schrijven de auteurs van literatuurstudie naar de toename van kanker in deze leeftijdsgroep. ‘Zij die het overleven lopen op de lange termijn een hoger risico op onvruchtbaarheid, cardiovasculaire ziekten en secundaire kankers.’ Alle reden dus om de raad van deze wetenschappers ter harte te nemen en een diep bewustzijn te ontwikkelen voor de noodzaak van een gezonde start van kinderen.
Annie Tenbült zou met haar vijftig jaar net buiten de groep ‘vroege kanker’ zijn gevallen. Maar tegen de gevolgen van de behandeling zag ze op als ieder ander. Haar genezing voltrok zich buiten alle protocollen om. ‘Er is een enorme dankbaarheid dat het op die manier gelukt is’, vertelt ze in een nieuw videoportret. ‘Ik had het idee en het is ook goed gegaan.’ Een tikkeltje eenzaam was haar ‘sonderweg’ in het begin wel. Gelukkig maakte ‘de Moermanvereniging’ wat dat betreft veel goed.

Experimenteel onderzoek toonde – weer eens – de rol van gezonde voeding en leefstijl bij kanker. Dat wil zeggen, het toonde hoe een ongezonde darm met een verstoord microleven borstkanker agressiever maakt. Nog heel even geduld en wetenschappelijke instituten van naam propageren een gezonde leefstijl, en alles wat daar bij hoort, niet alleen als preventief tegen kanker, maar ook als curatief. Tot die tijd blijven dit soort zaken vooral een kwestie van intuïtie en is de MMV-ledendag de plek bij uitstek hier met andere mensen over uit te wisselen. Dus fiets deze herfst naar het Brabantse Dongen. Misschien loopt u Annie Tenbült wel tegen het lijf!
Gerard & Suus banner advertentie
Annie vierkant
Annie: 'Ik ben met de Moermantherapie genezen'
Met de diagnose borstkanker koos Annie Tenbült (80) in 1992 haar eigen weg. Tot grote verbazing van de kinderen. ‘Ons mam doet niet wat de dokter zegt!’ Maar met een mooi eindresultaat. ‘Ik ben met de Moermantherapie genezen.’ Ze is gezond tot op de dag van vandaag.
Bekijk het video-interview

Banner Natural Goods sept-okt-nov
MMV-ledendag over remissie, voeding, vasten, intuïtie en eigen regie
Op zaterdag 5 november vindt in Dongen de ledendag plaats. Met drie lezingen en zes gespreksgroepen. Pia de Jong (zie foto) vertelt over de remissie die spontaan optrad bij haar dochter die geboren werd met leukemie. NTTT-arts Ann van Veen gaat in op de rol van de epigenetica en hoe je met een gezonde leefstijl 'vervuilde genen' weer schoon kunt maken. De zaal heeft ruimte voor pakweg 200 mensen. Meld je dus snel aan om verzekerd te zijn van een plaats.
Lees verder

Ledendag-3
Health Benefits juni 2022
buikpijn-kindel-media-7298676-1536x865
Borstkanker, nieuwe link tussen darmgezondheid en metastase
Een niet divers, ontstekingsbevorderend darmmicrobioom stimuleert uitzaaiingen bij hormoongevoelige borstkanker. Dierproeven tonen hoe mestcellen daar een rol bij spelen. De onderzoekers hopen dat hun ontdekking er toe bijdraagt risicopatiënten vroegtijdig te identificeren en hun kansen te verbeteren.
Lees verder
AQV
Is vroege kanker een wereldwijd opkomende epidemie?
Onder deze uitdagende titel presenteren wetenschappers van Harvard hun literatuuronderzoek naar kanker in mensen tussen twintig en vijftig jaar. Om de vraag meteen te beantwoorden: ‘De vroege-kankerepidemie kan een uiting zijn van de stijgende trends van veel chronische ziekten onder jonge en toekomstige generaties.’
Lees verder
B square
Wol Natuurlijk
En verder:
  • Rotterdams cohortonderzoek. Generatie R viert twintigste verjaardag
  • Kennis opdoen en uitwisselen over kanker en seksualiteit. Doe mee aan online inspiratiesessies op 6 en 11 oktober van NFK
  • RIVM: Bijna de helft van alle volwassenen voelt zich eenzaam
  • Verslechteren zoetstoffen de glucosetolerantie?
  • Mulier Instituut: Steeds meer mensen gebruiken apps en apparaten als ze bewegen
  • Luistertip: Jaap Seidell over voeding in de miljoenennota
  • 10 oktober: voedingsspreekuur - Bel met een MMV-voedingskundige met vragen over voeding tussen 10 en 12 uur. 06-57574461 (alleen voor leden) houd uw lidmaatschapsnummer bij de hand)
  • Leren koken volgens Moerman? MMV-kookdocent en voedingsadviseur Angelique den Engelsen geeft op 26 oktober een kookworkshop. U krijgt informatie, en bereidt samen met Angelique een lunch die je gezamenlijk opeet. Locatie: Via Alosta 39, Elst (Gld). Van 10.00 tot 13.30 uur. Aanmelden via: www.gezondgoed.nu. Kosten: € 59,50. Of bel: 0481-750353
MMV is een vereniging die in 1974 is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. MMV groeit, de vereniging telt ruim zesduizend leden die actief bezig zijn met hun gezondheid. Om ziekten te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte (samen) draaglijker te maken. Want dat kan!

Voor slechts € 2,92 per maand krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht, korting op workshops, lezingen en producten en de kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Een selectie ervan staat in deze nieuwsbrief Divitaal. Noteer hier je mailadres om Divitaal rechtstreeks te ontvangen.
Schulp
Dailyvit.gif
roderoos728