mailheader
Aan alles komt een eind. Nee, niet aan DiVitaal, wel aan mijn betrokkenheid bij de nieuwsbrief. Deze week bereikte ik de pensioengerechtigde leeftijd en dat leek me een goede gelegenheid om mijn toetsenbord wat rust te gunnen. En dat bij een gunstig gesternte. In de tijd dat DiVitaal van wal stak, werden we als MMV’ers meewarig aangekeken. Alsof je tot een soort sekte behoorde. Dat is helemaal veranderd. Leefstijl is een populair begrip geworden. DiVitaal gaat dan ook zeker door maar met een andere roerganger: Rineke Wisman. Velen zullen haar kennen van magazine Uitzicht. Ik wens haar veel succes.
Met een hartelijke groet,
Jan van Klinken

Klik hier voor de webversie
roderoos728
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 82
Voedselmisleiders voor schut gezet
De bedenker van het Gouden Windei, voedselwaakhond foodwatch, heeft een nieuwe stunt ontwikkeld. Merkfabrikanten die de consument proberen te misleiden met gladde verkooppraat, worden met alternatieve etiketten aan de schandpaal genageld. Een van de mikpunten is Lipton, die flesjes thee op de markt brengt met als lokkertje matcha. Uit de kleine lettertjes blijkt dat er zegge en schrijve 0,007 procent van de Japanse groene thee in zit.
lees verder
MMV nieuwsbrief banner - Berberine
Leefstijl afwezig op Wereldkankerdag
Dinsdag 4 februari was het Wereldkankerdag. Traditiegetrouw is er op deze dag veel aandacht voor de ontwikkelingen op het gebied van deze ziekte. In het afgelopen jaar kregen 118 duizend Nederlanders de diagnose kanker te horen, 2000 meer dan het jaar ervoor. De meest voorkomende vormen van kanker zijn huid, borst-, long-, prostaat- en darmkanker. Jammer dat het thema leefstijl er zo bekaaid vanaf kwam op deze dag.
lees meer
tumor staand
lamberts720
moeder met baby staand
Als je uit een familie komt met kanker
In de ene familie komt meer kanker voor dan in de andere. Dat kan met leefstijl te maken hebben maar het kan ook een genetische kwestie zijn. Kanker zelf is niet erfelijk, de aanleg voor kanker wel.
Bij ongeveer vijf procent van alle mensen met kanker speelt erfelijke aanleg een rol in het ontstaan van de ziekte. Er is wel verschil in tumorsoort. Voor sommige tumorsoorten is de bijdrage kleiner dan vijf procent, bijvoorbeeld voor baarmoederhalskanker. Voor andere soorten is dit hoger maar nog steeds beperkt.
lees meer
d3k2
Verder:


  • Kijk uit met palmolie; dit zegt de MMV-Voedingsmiddelenlijst over palmolie
  • Glutathion vooral bij ouder worden cruciaal
  • Eten tegen Alzheimer
  • Hoge B12-bloedwaarden blijven onder verdenking staan maar Juglen Zwaan is niet onder de indruk
  • Vasten wint terrein en vindt wetenschappelijke steun
  • “Cranberry werkzaam bij blaasproblemen”
  • Broccoli lijkt wel Haarlemmerolie (maar dan serieus)
  • Nooit te laat om met roken te stoppen
  • Retraite op 14, 15 en 16 april in Winterswijk met kankerervaringsdeskundige Gina Beijen
  • Telefonisch spreekuur voor vragen rondom het Moermandieet, maandag 17 februari a.s., van 10 tot 12 uur, tel.06-57574461(alleen voor leden MMV)
  Het MMV-intranet vindt u hier. Behalve een schat aan informatie treft u daar ook het archief van DiVitaal en Uitzicht aan. De agenda vindt u hier.

  Inschrijven voor gratis nieuwsbrief DiVitaal klik hier

  Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod
  banner MMV nieuwsbrief online_728x90px2
  MailPoet