Bekijk deze nieuwsbrief online?
mailheader
Oud en nieuw

Het is een verplicht nummer in de conversatiecarrousel rond deze dagen. Goede voornemens. Misschien is het projectie, maar voor de meeste mensen lijkt te gelden dat ze de voornemens uit het oude jaar moeiteloos kunnen doorrollen naar het nieuwe. Erg lang hoeven we het daar niet over te hebben. We wensen we elkaar het beste, in het vage besef dat de wens de moeder van het voornemen is. Misschien wel de OMA.

‘Vervang je verwijten door vergeving.’ Het zou zomaar een goed voornemen kunnen zijn. Of: ‘Gun jezelf ruim de tijd om te groeien, bepaal je doel en leer het eindresultaat los te laten tot je het vanzelf mag oogsten.’ Een ander ingrediënt voor een gelukkig nieuwjaar is je te richten op je sterke kanten. Dat hoeven trouwens niet per se kanten te zijn waar iedereen altijd even gelukkig mee is. Maar als activisme een eigenschap is dan kun je er maar beter iets nuttigs mee doen. Zoals het propageren van een – hoofdzakelijk – plantaardig dieet. Onze hulp is daarbij, zoals altijd, van harte welkom. Weer een goed voornemen.

In steeds meer vrouwen rijst het voornemen hun borstimplantaten te laten verwijderen. Net als bij zoveel andere kwesties is er geen doorslaggevend wetenschappelijk bewijs om de beslissing op te baseren. Wel indirect bewijs en al dan niet door het nocebo-effect aangewakkerde onderbuikgevoelens.
Voor wie het niet aangaat, schijnen de bedenkingen bij borstimplantaten een bevlieging uit het oude jaar. Een vooroordeel dat gemakkelijk ontstaat, maar dat je snel weer laat varen na lezing van het interview in Uitzicht 9 met dr. Kappel. Zij begon zich er 24 jaar geleden in te verdiepen. Verdere verdieping; tegelijk wens en goed voornemen voor 2023.
Health Benefits juni 2022
Rosaline vierkant
Interview: 'Ik wil vrouwen waarschuwen voor siliconengevaar'
Rosaline McDonald schreef een boek over siliconenvergiftiging, voorzien van een stappenplan naar herstel. Aanleiding is haar eigen ervaring met lekkende borstimplantaten, maar vooral het overlijden van haar strijdbare vriendin Jacqueline Roes aan wie het boek is opgedragen. ‘Zij heeft mijn leven gered.’
Lees verder

roderoos728
Kankeronderzoek: wantrouw de woorden 'spectaculair' en 'doorbraak'
Zijn de spectaculaire doorbraken in kankeronderzoek, die met enige regelmaat ook op de Nederlandse televisie worden verkondigd, echt revolutionair of wordt er valse hoop gewekt, vraagt Argos Medialogica zich af. ‘En spelen financiële belangen van de onderzoekers mee?’
Lees verder
cure for canncer
Dailyvit.gif
Patrick Deckers
Activistische arts zoekt medestanders voor plantaardiger ziekenhuizen
De overproductie en -consumptie van dierlijke eiwitten bedreigt de gezondheid van mens en milieu. Daarom moeten ziekenhuizen het goede voorbeeld geven door plantaardige maaltijden te serveren. Dat stelt orthopedisch chirurg Patrick Deckers, Hij richtte ‘Caring Doctors’ op, publiceerde een manifest met een plan van aanpak en zoekt medestanders om het tij te keren.
Lees verder


AQV
Column - Denk je vrij en weerbaar
Hans Klaasse kreeg laatst een boekje in handen met de titel ‘Denk je vrij’, geschreven door Fred Sterk en Sjoerd Swaen. Een lezenswaardig schrijfsel vindt hij. Er staan leuke dingen in zoals: ‘Wanneer pijn, verdriet en ongewenste gevoelens je lastig vallen, denk dan aan een denkbeeldige behulpzame OMA.’
Lees verder
man-1835195_640
Schulp
En verder:
  • Onderzoek IKNL: werken en ongeneeslijk ziek zijn voelt tegenstrijdig
  • Huisartsen rooien het niet meer, oogsten agressie in plaats van begrip
  • Onderzoek Erasmus: een op de tien 14-jarigen heeft eetbuien
  • NVWA: leeftijd wordt nog te vaak niet gecheckt bij verkoop alcohol
  • Ooops: Brits ziekenhuis sms't per ongeluk kankerdiagnose in plaats van kerstgroet
  • Vogels nog lang van slag na vuurwerk op oudjaarsavond
  • 2 januari: voedingsspreekuur - Bel met een MMV-voedingskundige met vragen over voeding tussen 10 en 12 uur. 06-57574461 (alleen voor leden) houd uw lidmaatschapsnummer bij de hand)
  • 14 januari: MMV natuurvoedingskundige en kookdocent Marjan Smorenburg geeft een webinar over 'emotie-eten en borstkanker'. Het webinar is gratis. Meld je hier aan.
  • 25 januari: Marcel Rietjens verzorgt een online meeting over de (meer)waarde van waterstofgastherapie. Deelname gratis. Aanmelden via cb@mmv.nl
  • Op 4 februari Wereldkankerdag wil MMV zich presenteren op strategische plekken in Nederland, zoals winkelcentra en natuurvoedingswinkels. Wil je een bijdrage leveren? Meld je dan bij Nanda Oevermans, e-mail: nandaoevermans@mmv.nl
MMV is een vereniging die in 1974 is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. MMV telt ruim zesduizend leden die actief bezig zijn met hun gezondheid. Om ziekten te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte (samen) draaglijker te maken. Want dat kan!

Voor slechts € 2,92 per maand krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht, korting op workshops, lezingen en producten en de kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Een selectie ervan staat in deze nieuwsbrief Divitaal. Noteer hier je mailadres om Divitaal rechtstreeks te ontvangen.
Wol Natuurlijk