mailheader

Leefstijlgeneeskunde leeft. Mensen die het aan de lijve ondervinden, belonen deze vorm van geneeskunde met een 10! Maar hoe geef je het een plek in het bestaande zorgstelsel? Wat motiveert zorgverleners en patiënten om het te doen slagen?

Een groep van dertig belanghebbenden – artsen, diëtisten, wetenschappers en tien mensen met een chronische ziekte – stak daarover deze week de koppen bij elkaar, zie het bericht verderop in deze nieuwsbrief.
‘Meer tijd, een realistische vergoeding vanuit het basispakket, heldere richtlijnen die leiden tot een betere samenwerking’, antwoorden de zorgverleners.
‘Samen tot een persoonlijke behandeling komen, motiverende informatie over hoe effectief de programma’s werken, minder prikkels en verleiding voor het kopen van ongezond voedsel’, aldus de patiënten.
Een mooi initiatief, maar vooralsnog vooral werk aan de winkel. Als je niet lijdzaam wilt afwachten tot het systeem verandert, kan je zelf alvast beginnen met gezonder leven. Niet morgen, maar nu. Onze vereniging kan je daarbij helpen. Sluit je vandaag nog bij ons aan en laat je inspireren door de kennis en succeservaringen van gelijkgestemden.
roderoos728
Leefstijlgeneeskunde in de praktijk: 'Toepassen wat we al weten’
Veel zorgverleners geven leefstijlgeneeskunde een 10, veel patiënten zijn ‘zeer gemotiveerd’ om mee te doen aan een leefstijlprogramma. Dat blijkt uit een enquête van het Louis Bolk Instituut (LBI) waar bijna 800 mensen op reageerden. Op 11 februari vond een bijeenkomst plaats met zorgprofessionals en patiënten om de resultaten uit te werken tot concretere aanknopingspunten. Lees meer
Gezonder verkeersbord
MMV nieuwsbrief banner - Berberine
Ei smal
Kies ei voor vlees
Weer een onderzoek dat het ei vrijpleit. Canadese onderzoekers spitten drie bevolkingsonderzoeken uit en concludeerden dat de consumptie van zeven eieren per week geen effect had op cholesterol, hart- en vaatziekten of sterfte. Is het tijd voor actieve eierpromotie? Want de vleesconsumptie wil maar niet dalen. Lees verder
lamberts720
Stickers plakken tegen voedselverspilling
Alle vierduizend inwoners van het Drentse dorpje Vries kregen deze week post van het Voedingscentrum: ‘koele’ stickers voor op vriezer en koelkast met aanwijzingen over de bewaartijd van verschillende voedingsmiddelen. De ludieke actie moet helpen voedselverspilling tegen te gaan. Lees meer
De diepvriessticker laat je in 1 oogopslag zien hoelang je producten kunt bewaren in de vriezer
d3k2
banner MMV nieuwsbrief online_728x90px2
Verder:
Het MMV-intranet vindt u hier. Behalve een schat aan informatie treft u daar ook het archief van DiVitaal en Uitzicht aan. De agenda vindt u hier.

Inschrijven voor gratis nieuwsbrief DiVitaal klik hier

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod
MailPoet