Bekijk deze nieuwsbrief online?
mailheader
Natuurlijke variatie

Tomaten die de pigmenten van rode biet aanmaken. Met de komst van CRISPR-Cas is genetische manipulatie vereenvoudigd tot veredeld knip- en plakwerk. Dus van dit soort genetische avonturen zullen we vaker vernemen. Maar wat moet je er mee?
Technologie-optimisten zien superfoods aan de horizon verschijnen die meer in hun mars hebben dan Moeder Natuur voor elkaar kon krijgen. Maar het is gemakkelijker om er het bewijs in te zien van een superieure natuurlijke complexiteit. Want in hetzelfde onderzoek bleken aardappelen – van dezelfde familie als tomaten – geen toegevoegde waarde te hebben als ze op dezelfde manier ‘veredeld’ waren.
En als de proefdiertjes met hun darmontsteking extract van gewone tomaten kregen plus bietenpigment dan deden ze het niet slechter dan op de genetische gemanipuleerde tomaat. De praktische conclusie die gewone mensen hier uit kunnen trekken, is dat er niets gaat boven gevarieerde voeding. Zo vers en onbewerkt mogelijk, met veel fruit en groenten(sap).
Vitortho januari 2023
Transgene tomaten? Gentech industrie aan de haal met transgene bieten
De rode, paarse en gele pigmenten uit groenten fruit en wortelgewassen staan bekend om hun gezonde eigenschappen. Finse onderzoekers zetten op een rijtje wat deze bij diabetes type 2 kunnen betekenen. Japanse onderzoekers knutselden het rode pigment uit bietjes in het erfgoed van tomaten en aardappelen.
Lees verder

Vitals februari 2023
Klinische studie met maretak rechtvaardigt vervolgonderzoek
Injecties met een extract van maretak is een veel toegepaste complementaire kankerbehandeling. Maar er is weinig goed uitgevoerd klinische onderzoek naar gedaan. In een naar eigen zeggen eerste fase I klinische studie ooit, demonstreerden wetenschappers van Johns Hopkins universiteit ‘hanteerbare toxiciteit, ziektecontrole en verbeterde kwaliteit van leven’ met intraveneuze maretakinjecties.
Lees verder

Altrient februari 2023
Wanneer zegt je lichaam nee?
Een van de meest indrukwekkende boeken die Frank Lageweg las, is het boek 'Wanneer je lichaam nee zegt' van dr. Gabor Maté. Maté vertelt over het verband tussen onderdrukte emoties, stress en ziekte. Het deed me sterk denken aan mijn eigen ervaringen met het aanvoelen en aangeven van de grenzen van mijn lichaam en geest.
Lees verder

Tradeline januari
25 jaargangen van Uitzicht in de aanbieding - afhalen in Amsterdam
Na de diagnose borstkanker in 1993 kwam mevrouw Van Goelst op het spoor van de Moermanvereniging (MMV), omdat ze zich niet kon vinden in alle reguliere adviezen. De richtlijnen van MMV vormen een leefwijze waar ze onlangs 'gezond 80 jaar' mee werd. Met de recepten uit het blad als leidraad. 'Het is tijd om op te ruimen en door te geven. Ik wil er graag iemand anders een plezier mee doen.' Interesse? Schrijf kort waarom u ze wilt met uw lidmaatschapsnummer naar redactie@mmv.nl
Health Benefits juni 2022
En verder:
Waardeer je de informatie uit deze nieuwsbrief? Word lid en help MMV groeien! Voor slechts € 2,92 per maand krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht en hoge kortingen op workshops, lezingen en producten.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Noteer hier je mailadres om onze nieuwsbrief Divitaal rechtstreeks te ontvangen. Meer weten over MMV? Klik dan hier.
roderoos728