Bekijk deze nieuwsbrief online?
mailheader
Ben je gelukkig?

Ook dit jaar staat Nederland weer in de bovenste regionen van het ‘World Happiness Report’. Voor wat het waard is. Leuk om te weten dat we gemiddeld genomen behoorlijk gelukkig zijn, maar daar heeft het ongelukkige individu verder weinig aan. Misschien is die zelfs beter af in een minder gelukkige omgeving, zodat het verschil met de anderen niet zo groot is?

Wat maakt gelukkig(er)? Brits onderzoek vond alvast geen verband tussen het bezoeken van sportevenementen en de mate waarin de respondenten zichzelf gelukkig voelden. De sportbezoekers ervoeren wel meer zin in het leven en ze waren tevredener met hun bestaan. Gek genoeg zouden velen zich gelukkig prijzen als ze juist deze twee zaken voor elkaar kregen. Aangezien geluk (hormonen) om te beginnen voor een groot deel aangeboren is, zou je kunnen betogen dat tevredenheid en zingeving het hoogst haalbare is.

Gelukkig voor de pechvogels staat geluk niet gelijk aan de afwezigheid van ongeluk. Volgens de zelfbeschikking- of zelfdeterminatietheorie draait het bij geluk om drie menselijke basisbehoeften: autonomie, competentie en verbondenheid. Wat dat betreft heeft Vandana Mangroe precies de juiste ingrediënten gevonden om haar nieuwe leven smaak te geven.

Vandana doorstond chemokuren dankzij vers geperst sap
Fashionista Vandana Mangroe (39) kreeg op haar 36e te maken met een agressieve vorm van borstkanker. Het eenzame behandeltraject tijdens de coronaperiode wakkerde haar vechtlust aan, de bijwerkingen van de chemokuren brachten haar op het spoor van voeding (sappen) en het Moermandieet. Vandaag en morgen vertelt ze erover in het programma ‘Iedereen Jong’ op SBS6.
Lees verder
Vitortho januari 2023
Sport doet toeschouwers ook goed
Met regelmaat komen studies naar buiten over de gezondheidsvoordelen van sport en beweging. Dat is niet per se bemoedigend voor degenen die daar nauwelijks of niet toe in staat zijn. Brits onderzoek suggereert dat zij desondanks toch van sport kunnen profiteren. Door er als toeschouwer bij aanwezig te zijn.
Lees verder
Health Benefits juni 2022
Rood vleesallergie. Gaan teken ons klimaat redden?
Onverklaarbare buikklachten? Die zouden het gevolg kunnen zijn van het alfa-galsyndroom. Dat is een allergie voor rood vlees die veroorzaakt wordt door teken. De Amerikaanse vereniging voor maag-darm-leverartsen publiceerde deze week een richtlijn die moet helpen het syndroom te herkennen.
Lees verder
Altrient februari 2023
Kanker is zelden een erfelijke aandoening
Kanker ontstaat in vijf procent van de gevallen als gevolg van genetische aanleg. Hoe zit het met die andere 95 procent? Een ongezonde omgeving kan ziekte veroorzaken via epigenetische mutaties.
Lees verderEn verder:
  • Maak je eigen MMV-powersappen met kurkuma, gember. Kijk hier de instructie voor 'klassiek' groentesap met biet, wortel, knolselderij, appel, gember en citroen
  • Kunnen klagen, onkreukbare ambtenaren en het gevoel dat er een keuze is. 'Geluksprofessor' Ruut Veenhoven's naar aanleiding van het World Happiness Report
Waardeer je deze nieuwsbrief? Steun ons dan en word nu lid van MMV (sinds 1974). Voor slechts € 2,92 per maand krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht en hoge kortingen op workshops, lezingen en producten.
  • Hoe komen pesticiden in onze slaapkamer? Doe mee aan onderzoek
  • 27 maart: voedingsspreekuur - Een MMV-natuurvoedingskundige beantwoord uw persoonlijke vragen over voeding tussen 10 en 12 uur. 06-57574461 (alleen voor leden) - Houd uw lidmaatschapsnummer bij de hand
  • 24 april: kookworkshops voor beginnende en doorgewinterde koks. Groepsgrootte van maximaal drie, inclusief lunch. Van 10.00 tot 13.30 uur. Kosten: € 59,50 voor leden van MMV. Aanmelden via: www.gezondgoed.nu of bel: 0481-750353. Lees hier meer over docent Angelique den Engelsen.
Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Noteer hier je mailadres om onze nieuwsbrief Divitaal rechtstreeks te ontvangen. Meer weten over MMV? Klik dan hier. Lid worden, gewoon doen!
roderoos728