Bekijk deze nieuwsbrief online?
mailheader
Grenzen verleggen

‘Op allerlei manieren ga je over je eigen grenzen heen’, vertelt filosoof en yogadocent Stine Jenssen op Radio 1 over de verleidingen en gevaren van de spirituele markt. ‘Op een bepaalde manier is dat heel helpend om je te kunnen ontwikkelen.’ Maar wat is het verschil tussen grenzen verleggen en grensoverschrijdend gedrag? In sommige gevallen is die vraag niet zo moeilijk te beantwoorden en al helemaal niet wanneer de uitdaging in het ziekenhuis eindigt. Of erger.

Van een totaal andere orde is de leefstijltraining in het Zuid-Limburgse Mechelen. De midweek is bedoeld als instap in de richtlijnen van MMV. Natuurvoedingskundige Veronique van Zeeland neemt de deelnemers mee naar de basis van de Niet Toxische Tumortherapie: het ontgiftende, ontstekingsremmende en weerstandsversterkende voedingspatroon. Daarnaast is er actief aandacht voor de andere pijlers onder een topconditie. Namelijk inspanning en ontspanning.

Worden hier grenzen verlegd? Hopelijk wel! Steeds weer blijkt dat het veranderen van patronen een veel grotere uitdaging is dan de meeste ‘challenges’ die online tot ons komen. Zonder af te willen doen aan de prestatie van een ijsbad, dat is sneller gepiept dan een heel voedingspatroon uit elkaar peuteren, opnieuw aanleren, levenslang volhouden en daar nog gelukkig mee zijn ook. Derkje lukte het uiteindelijk, maar ze had daar graag wat steun bij gehad in plaats van de voorstelling van een ‘bovenmenselijke prestatie’.

Is een ‘retraite’ in Zuid-Limburg nu nog niet haalbaar? Zoom dan in op de nieuwe online bijeenkomst in het kader van ondergewicht bij kanker. Ditmaal met onder anderen Veronique van Zeeland en Frits Muskiet.
'Detoxen doe je door een gezond eetpatroon'
Een Nederlandse vrouw ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat ze onwel werd tijdens een detox met zout water en het Openbaar Ministerie in België onderzoekt het overlijden van 35-jarige vrouw tijdens een detoxretraite. De vrouwen zijn het slachtoffer van een spirituele markt die dringend regulering behoeft, vinden filosoof Stine Jensen en hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell.
Lees verder
Derkje blij met gratis Uitzichten: 'De magazines houden me bij de les'
Derkje Koenen (54) uit Zelhem ontving onlangs via de post 68 nummers van Uitzicht. Zij kreeg ze via MMV-lid Marianne van Lierop die blij is dat ze iemand er blij mee kon maken. Voor Derkje een groot cadeau. 'Ik heb me in allerlei diëten verdiept, maar kom altijd weer uit bij de MMV.'
Lees verder
10 mei: online bijeenkomst 'voeding' bij ondergewicht en kanker
Ondergewicht bij kanker is een veelvoorkomend probleem. Wat is er bekend de rol van voeding in de reguliere en complementaire voedingspraktijk? Op 10 mei vindt een (voor iedereen gratis toegankelijke) onlinebijeenkomst plaats waarbij een NTTT-arts, oncologisch diëtist, een wetenschapper en een MMV-natuurvoedingskundige hun kennis en inzichten delen.
Lees verder

MMV-leefstijltraining van 5 t/m 8 juni in Mechelen
Je bent gediagnosticeerd met kanker en wilt de Moermantherapie volgen. Maar dat is makkelijker gedacht dan gedaan. Je hebt al genoeg aan je hoofd en het veranderen van eetgewoonten kan complex zijn. Speciaal voor haar leden biedt MMV daarom een vierdaagse instapweek aan om kennis én ervaring op te doen met het Moermandieet en de Niet Toxische Tumor Therapie.
Lees verder
En verder:
 • Minimaal 10.000 stappen? Het totale aantal stappen dat je zet lijkt er volgens de één meer toe te doen dan de snelheid waarmee je ze zet, en volgens de ander is het precies omgekeerd
 • Acupunctuur vermindert aantal opvliegers bij vrouwen met borstkanker
 • Pleidooi voor gelijktijdige invoering suikertaks en subsidie op groenten en fruit
 • RadboudUMC: systeem van subsidieaanvragen wetenschappelijk onderzoek eerder schadelijk dan profijtelijk
 • Iedereen verdient een tweede kans. Maar toch goed om te weten: bijna 60.000 aanbieders van pgb-zorg hebben een strafblad
 • RadboudUMC analyseert Lifelines-data: eerste stap op weg naar preventie van leukemie
 • Nu nog starten met de moestuin? Gewoon doen, zegt Jelle van de Makkelijke Moestuin
 • Voor en ná corona: kinderen die bellen naar de Kindertelefoon met 40 procent gestegen
 • 8 mei: voedingsspreekuur - Een MMV-natuurvoedingskundige beantwoord uw persoonlijke vragen over voeding tussen 10 en 12 uur. 06-57574461 (alleen voor leden) - Houd uw lidmaatschapsnummer bij de hand
 • 29 mei: kookworkshop voor beginnende en doorgewinterde koks. Groepsgrootte van maximaal drie, inclusief lunch. Van 10.00 tot 13.30 uur. Kosten: € 59,50 voor leden van MMV. Aanmelden via: www.gezondgoed.nu of bel: 0481-750353. Lees hier meer over docent Angelique den Engelsen.
 • Interesse in kruiden? Houd de activiteiten in de gaten van kruidendeskundige Marry Foelkel
Waardeer je deze nieuwsbrief? Steun ons dan en word nu lid van MMV (sinds 1974). Voor slechts € 2,92 per maand krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht en hoge kortingen op workshops, lezingen en producten.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Noteer hier je mailadres om onze nieuwsbrief Divitaal rechtstreeks te ontvangen. Meer weten over MMV? Klik dan hier. Lid worden, gewoon doen!
roderoos728