Bekijk deze nieuwsbrief online?
mailheader
Geen onzin (ver)kopen

Wie geen hekel heeft aan het afwerken van de dagelijkse klussen is een gevaar voor de economie. Die slijpt de messen in plaats van nieuwe te kopen en hakt groenten in de tweedehands pan uit de keuken van moeder. Of uit de kringloopwinkel. Wie hierbij zelfs een gevoel van zingeving ervaart, is als consument zo goed als verloren. Die is sterk geneigd zoiets als een maairobot als onzin te beschouwen. Marketingdeskundigen hebben de taak deze verloren schapen terug te brengen tot de consumentenkudde. Door onzin met onzin te verkopen.

Want deze warmste en zonnigste juni ooit gemeten was geen reclame voor de maairobot. Eerder een bevestiging voor de ecologen die voor ongemaaide gazons werven. En tijd in de keuken doorgebracht is geen verloren tijd voor het gezin, maar juist een gouden kans om levensreddende voedselvaardigheden aan de volgende generatie door te geven. Wat nog best gezellig kan zijn ook. Het is bepaald geen uitgemaakte zaak dat een dagje pretpark daar aan kan tippen.

Economen leren: het aanbod schept de vraag en promotie doet de rest. Die wetmatigheid geldt ook voor de niet-commerciële doelen waar MMV voor werft. Er is bijvoorbeeld meer nodig van wat Willy en Peter te bieden hebben. Hoe mooi zou het zijn als dáárvan een landelijke aanbod ontstond. Misschien iets voor u?

Hoe marketing de dagelijkse klusjes van betekenis ontdoet
Aan de vaatwasmachine en de autonoom rijdende grasmaaier zijn we inmiddels gewend. Misschien zal dat straks ook het geval zijn bij de automatische maaltijdbereider en toekomstige vindingen die ons het werk uit handen nemen. Niet iedereen staat te springen om de nieuwste gadgets te omarmen. Marketingdeskundigen onderzochten hoe dat komt en ze stellen een strategie voor die bekend in de oren klinkt.
Lees verder
Uit eten in Moermanstijl: 'Kom eten bij ons in Wittelte'
Uit eten is leuk, maar de menukaart voldoet nergens aan de normen die MMV stelt aan gezonde voeding. Leden zijn van harte welkom bij Willy Bosga en Peter van Wijk in Wittelte om op afspraak te komen genieten van een menu à la Moerman. De initiatiefnemers hopen op veel klandizie én navolging.
Lees verder
Eerste kolen geoogst? Maak er zelf zuurkool van
Eerste kool geoogst? Fermenteer eens een deel! Kijk hier voor de voedingswaarde van zuurkool en een instructievideo over hoe je dit zelf maakt.
Lees verder


Groter hersenvolume bij mensen die een middagdutje doen
Een middagdutje zou kunnen bijdragen aan de hersengezondheid, door het proces te vertragen dat oudere hersenen doet slinken. Dat suggereert een studie onder deelnemers aan de UK Biobank. Duttende deelnemers hadden een groter hersenvolume, echter geen grotere hippocampus, noch een grotere reactiesnelheid of beter visueel geheugen.
Lees verderEn verder:


 • Tussen optimisme en doemdenken. Lisa Doeland schreef met 'Apocalysofie' een boek over de illusie van de 'groene groei'. Radio-interview
 • Veel Nederlanders vinden etiketten op voeding onduidelijk
 • Geen etiketteringsplicht voor GMO-gewassen. Petitie tegen gentechplannen van de EU
 • Chemo thuis en verder van huis voor complexe ingrepen. Kwartiermaker oncologische zorg presenteert plan
 • Nieuws voor diëtisten: multivitamine verbetert seniorengeheugen
 • AmsterdamUMC opent centrum voor kinderen met ernstige buikaandoeningen
 • Slaapmiddelen niet langer gebruiken dan twee weken, maar veel mensen slikken ze langer door (omdat ze de tabletten afgeleverd krijgen)
 • Welk product verdient het Gouden Windei? Geef je suggesties door aan Foodwatch
 • Eind dit jaar weer een stilzwijgende verlenging van de Europese toelating? 48 Belgische organisaties roepen overheid op tot een glyfosaatverbod
 • Het werd geen hittegolf maar wel de warmste juni ooit
 • Sociaal Culturaal Planbureau: 1 op de 5 Nederlanders wantrouwde overheid om covidbeleid
 • 3 juli: voedingsspreekuur - Een MMV-natuurvoedingskundige beantwoord uw persoonlijke vragen over voeding tussen 10 en 12 uur. 06-57574461 (alleen voor leden) - Houd uw lidmaatschapsnummer bij de hand
 • 31 juli: kookworkshop Moerman- en NTTT-dieet voor beginnende en meer ervaren koks. Groepsgrootte van maximaal drie, inclusief lunch. Van 10.00 tot 13.30 uur. Kosten: € 59,50 voor leden van MMV. Aanmelden via: www.gezondgoed.nu of bel: 0481-750353. Lees hier meer over docent Angelique den Engelsen.
 • Interesse in kruiden? Houd de activiteiten in de gaten van kruidendeskundige Marry Foelkel
Waardeer je deze nieuwsbrief? Steun ons dan en word nu lid van MMV (sinds 1974). Voor slechts € 2,92 per maand krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht en hoge kortingen op workshops, lezingen en producten.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Noteer hier je mailadres om onze nieuwsbrief Divitaal rechtstreeks te ontvangen. Meer weten over MMV? Klik dan hier. Lid worden, gewoon doen
roderoos728