Bekijk deze nieuwsbrief online?
mailheader
Extra dikke Uitzicht onderweg

Een nieuw extra dik zomernummer van Uitzicht is onderweg. Thema: beweging. Dat is belangrijk voor iedereen, en helemaal als je kanker hebt. Martijn Stuiver, klinisch epidemioloog bij het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis, pleit voor beweging als standaard onderdeel van de reguliere behandeling. 'Het maakt weerbaarder zowel voor, tijdens als na de behandeling.' Wetenschapper Gertjan Schaafsma legt uit over welke energiesystemen het lichaam beschikt. Columnist Frits Muskiet geeft aan dat je vooral fit en niet-fat moet blijven (of worden). 'Soepel kunnen overschakelen van glucose- op vetverbranding is een maat voor fitheid.'
Uitzicht staat ook weer boordevol interviews, zoals met Dorien die na de diagnose hersentumor in 2009 niet achter de geraniums ging zitten. 'Alles wat je zelf kunt doen helpt', is haar ervaring. Bewegen is daar een belangrijk onderdeel van. Voor Gemmie geldt hetzelfde. De dokters gaven haar met uitgezaaide maagkanker nog 'een half jaar', maar ze is nu ruim twee jaar verder. Bewegen is onderdeel van haar dagelijkse routine. Bernhard ging na de diagnose nierkanker in 2013 nog meer bewegen. 'Ik krijg er altijd meer energie van.'
(Lees verder onder het blad)
Leden van MMV ontvangen tien keer een Uitzicht per jaar. Kosten 35,- euro. Help ons voortbestaan met een lidmaatschap en ontvang dit extra dikke nummer volgende week in de bus.
Onze leden zijn mensen met kanker die naast de reguliere behandeling kiezen voor een aanvullend behandelplan op basis van voeding en leefstijl. Dat leidt tot prettig lotgenotencontact. Ook krijgen leden 25 procent korting op supplementen, lezingen en andere activiteiten, schrijf u hier in.
Deze nieuwsbrief wordt je aangeboden door de MMV (Moermanvereniging), een vereniging die is opgericht door patiƫnten en sympathisanten van arts-onderzoeker Cornelis Moerman. De vereniging wil mensen op een laagdrempelige manier ondersteunen bij het volgen van een gezond eet- en leefpatroon ter voorkoming van kanker of ter ondersteuning bij de behandeling daarvan. Waardeert u dat?
Word dan lid voor maar 35,- euro per jaar of geef een lidmaatschap cadeau met 5 euro korting!
Uitschrijven | Inschrijving beheren