mailheader
In de eerste plaats al het goede voor 2020 toegewenst. Wie denkt daarbij niet meteen aan zijn of haar gezondheid? Vooral bij degenen die ziek zijn, klemt dat. Zij weten als geen ander dat gezondheid niet vanzelfsprekend is. Gelukkig hoeft niemand zijn situatie lijdelijk te ondergaan. Gezondheid is in de MMV-visie een werkwoord! U heeft daarbij zelf de regie.
Bij een nieuw jaar hoort dit keer een nieuw jasje. Zoals u ziet is de vormgeving van DiVitaal gewijzigd. De vernieuwing van de website bracht dat met zich mee. Inhoudelijk blijven we trouw aan de tot nu toe gevolgde lijn: actueel en betekenisvol.
Jan van Klinken

klik hier voor de webversie
roderoos728
nieuwjaar (1)
Planten zijn de nieuwe koeien
Het is niet moeilijk om vast te stellen dat er veel veranderde de afgelopen jaren. De bekende kokkin Janneke Vreugdenhil blikt in NRC in ABC-vorm maar meteen het hele decennium terug en dat levert een verrassend doorkijkje op. Maar we kijken met een heel nieuw jaar voor ons niet alleen om, we werpen ook een blik in de nabije toekomst.
Eerst de terugblik. Om in Vreugdenhils ABC met de b te beginnen, komen we uit op brood. Eeuwenlang aten onze voorouders het zonder morren. Pas in de 20e eeuw veranderde er wat. Wit brood was toch niet je dat.
Lees meer
enra
Beetje vruchtensap mag
Vruchtensap kan een prima bron van voedingsstoffen zijn, vooral van antioxidanten. Hoewel er discussie is omtrent de hoeveelheid suiker in sap, is het wel een gezondere keus dan andere, met suiker gezoete drankjes, zoals frisdrank en energiedrankjes. Neem liever niet meer dan 1 glas (200 ml) per dag en kies liever voor sap van groenten. Beter is het eten van hele vruchten en groenten.
Wat je vooral moet mijden, is pruimensap.
Lees meer
sap persen
lamberts720
culinaire-kersttrends-768x1024
Met de feestdagen word je niet dik
Wellicht meer gegeten tijdens de feestdagen dan je je had voorgenomen? Misschien wel achtergebleven met een opgeblazen gevoel, oprispingen en brandend maagzuur? Het is moeilijk nee zeggen bij overvolle tafels en verleidelijke gerechten. Dan moet je sterk in je schoenen staan.
Internist-endocrinoloog Aart-Jan van der Lelij van het Erasmusziekenhuis in Rotterdam weet precies hoe het komt dat we ons na de feestdagen voelen als een volle worst.
Lees meer
d3k2
Verder:
  • Vegetarisch koken volgens Moerman, met MMV-kookdocente Angelique den Engelsen, Elst, dinsdag 7 januari a.s.
  • Telefonisch spreekuurvoor vragen rondom het Moermandieet, maandag 6 januari a.s., van 10 tot 12 uur, tel.06-57574461(alleen voor leden MMV)
  • Voedingsspreekuur Nijmegen, dinsdag 7 januari a.s., 10.00-11.30 uur
Het MMV-intranet vindt u hier. Behalve een schat aan informatie treft u daar ook het archief van DiVitaal en Uitzicht aan. De agenda vindt u hier.

Inschrijven voor gratis nieuwsbrief DiVitaal klik hier

Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod