mailheader
Over zoetstoffen wordt heel verschillend gedacht. Tegenstanders vertrouwen ze niet omdat ze kunstmatig zijn. Dat kan nooit goed zijn voor een mens. Voorstanders wijzen erop dat de Europese voedselwaakhond Efsa de stoffen heeft goedgekeurd. Tegenstanders beweren dat dit bureau niet helemaal okselfris is maar daar staat tegenover dat hiervoor weinig bewijs is. In deze DiVitaal kunt u lezen dat zoetstoffen zelfs gezond zouden zijn. Dat is nog eens nieuws. Wie echter verder leest, krijgt (van de voorstanders) de raad mee om het spul niet al te veel te gebruiken en vooral te zorgen dat je van je zoetverslaving afraakt. Dat zegt genoeg.
Met een hartelijke groet,
Jan van Klinken

Klik hier voor de webversie
roderoos728
poeder staand
Zoetstof gezond, toch maar niet gebruiken
Het Kenniscentrum suiker & voeding stond vorige week stil bij zijn 50-jarig bestaan maar er viel weinig te vieren. Het kenniscentrum is de voortzetting van de Suikerstichting en is een lobbyclub van de suikerindustrie. Die staat voor een onmogelijke taak want 80 jaar nadat Cornelis Moerman suiker in de ban slingerde, moet het goedje er nationwide aan geloven. Nooit eerder was het zo omstreden. Maar hoe zit het met de alternatieven? Want we kunnen maar moeilijk buiten zoet.
lees verder
enra
Zangeres herstelt zonder chemo
Herstellen van kanker dankzij een complementaire therapie. De meeste medische wetenschappers willen er niet van weten. "De patiënt zal wel verzwijgen dat hij toch chemo heeft gehad." Of: "Dan zal het wel geen kanker zijn geweest." Benieuwd of ze ook zo zullen reageren nu het naar omstandigheden goed gaat met Olivia Newton-John (71). Bij de wereldberoemde zangeres worden haar tumoren steeds kleiner. Dat heeft ze onder meer te danken aan het gebruik van medicinale cannabis.
lees meer
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 82
lamberts720
spreekkamer-1 staand
Angst bij kanker? Er is hulp
Je hebt van je arts een slecht bericht gekregen: kanker. Het was of de vloer onder je stoel werd weggetrokken. Volledig ontdaan keerde je huiswaarts. Duizend vragen komen op je af. Moet ik binnenkort afscheid nemen van al mijn geliefden? Welke behandeling verkies ik? Ga ik een fase vol pijn tegemoet? Je krijgt geen hap meer door je keel. Slapen is een drama. Het spook van de angst wil maar niet wijken. Wat zou je daar graag voor geholpen worden.
lees meer
d3k2
Verder:


    Het MMV-intranet vindt u hier. Behalve een schat aan informatie treft u daar ook het archief van DiVitaal en Uitzicht aan. De agenda vindt u hier.

    Inschrijven voor gratis nieuwsbrief DiVitaal klik hier

    Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod
    banner_rawmilk
    MailPoet