mailheader
Bedankt fruitvliegjes

‘Wat een rijkdom was het om je zorgen even te vergeten en je enthousiasme te delen met anderen.’ Nelly Visser bedankt Nanda en Luuk Oevermans voor de organisatie van een ‘verademende wandeling’, hun vriendelijkheid en de tafel vol verantwoorde lekkernijen. Mocht u, met ondersteuning van MMV, eveneens uw favoriete wandelroute willen delen: bij voorbaat dank voor het plezier dat u anderen daarmee bereidt.
De redactie bedankt Frits Muskiet voor het delen van zijn opinie over de Schijf for Life, die deze week op het NOS Journaal werd voorgesteld. De schijf is een veganistisch alternatief voor de Schijf van Vijf. ‘Een mooi streven gelet op de klimaatproblematiek die nauw samenhangt met de massale vleesproductie.’ Wellicht ten overvloede zij er op gewezen dat het Moermandieet niet veganistisch is, maar vegetarisch. En dat overeenkomsten tussen ‘gezond vegan’, ‘gezond vega’ en ‘gezond paleo’ juist daar liggen waar zich onder de wereldbevolking het grootste tekort bevindt: de ruime consumptie van groenten en fruit.
Hoe dankbaar moeten we zijn voor de Nutri-Score en het legertje voedingswetenschappers dat in conclaaf is om deze keuzehulp voor ultra-bewerkte calorieën enigszins in overeenstemmingen met de Schijf van Vijf te brengen? Hoe vruchtbaar is dat? Voor alle duidelijkheid: dat waren retorische vragen.
Liever bedanken we al die wetenschappers die met de resultaten van hun noeste laboratoriumarbeid in een richting wijzen die MMV sinds jaar en dag gaat. Zoals David Bilder die een lans breekt voor niet-toxische therapieën die tumoren met rust laten en zich richten op de gezondheid van de patiënt. En de universiteit die wil weten wat antioxidanten tegen de bijwerkingen van kanker kunnen doen. En al die miljoenen fruitvliegjes die de mensheid op weg helpen.
Vitals resveratrol september 2021
Schijf
'Schijf for Life' ontkent de fysiologie van een alleseter
Het eten van teveel dierlijke producten, is slecht voor het klimaat en niet meer van deze tijd. Een groep enthousiaste diëtisten lanceerde daarom de ‘Schijf for Life’, een veganistisch alternatief voor de ‘Schijf van Vijf’ die milieu en natuur ontziet. Een prijzenswaardig ideaal, maar de bedenkers zien één ding over het hoofd, volgens columnist Frits Muskiet: onze omnivore fysiologie.
Lees verder
AQV
Ontsteking als oorzaak van kanker
Ontstekingen creëren een microklimaat dat de groei van tumoren begunstigt door overlevings- en delingsprogramma’s in kankercellen te activeren. Nieuw onderzoek laat zien hoe een noodzakelijk mechanisme om weefsels te herstellen, bijgevolg gezonde cellen selecteert op een eigenschap die kanker bevordert.
Lees verder
A
Mattisson-Collageen-728x90-v1 2
Fruitvlieg
Complementaire therapie tegen 'bijwerkingen' tumor
Tumoren kunnen stoffen afscheiden die het hele lichaam ziek maken. Resultaten van recent experimenteel onderzoek naar deze lange-afstandseffecten wijzen in de richting van complementaire therapieën. ‘Liever help je de gastheer om te gaan met de effecten van de tumor, dan dat je de tumor probeert te doden’, zegt celbioloog David Bilder.

Dailyvit.gif
Rijkdom
Na bijna een jaar vol narigheid was deelname aan de MMV-wandeling op zaterdag 18 september de beste beslissing die ze nemen kon. Met een leuke groep wandelden ze langs de Lek, en het werd een prachtige middag door de toewijding van gastvrouw Nanda Oevermans. 'Haar gezelligheid omarmde ons als een warme deken.'
Lees verder
Wandeling vierkant
Alfytal broccoli sprouts
zaaloverzicht met marry
MMV-ledendag op 30 oktober in Bunnik
Op zaterdag 30 oktober vindt in Bunnik de MMV-ledendag plaats. Met lezingen van Frits Muskiet en Hanno Pijl, een gezonde lunch en de keuze uit vier workshops zijn leden voor 20,- euro (en niet-leden voor 30,-) verzekerd van een 'verzadigende' dag. De ledendag is live bij te wonen. De lezingen worden later online beschikbaar gesteld. Koop nu uw kaarten in de webshop.
Lees verder
Banner Natural Goods sept-okt-nov
En verder:
MMV is een vereniging die in 1974 is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. Anno nu een club van duizenden mensen die actief bezig zijn met hun gezondheid. Om ziekten te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte draaglijker te maken. Want dat kan!

Voor slechts € 2,92 per maand krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht, korting op workshops, lezingen en producten en de kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Een selectie ervan staat in deze nieuwsbrief Divitaal. Noteer hier je mailadres om Divitaal rechtstreeks te ontvangen.
Lamberts 2e kwartaal 2021
roderoos728