mailheader
Asters tegen Alzheimer

Tegen de afspraken in halen de resultaten van massa’s klinische studies niet de openbaarheid, berichte MMV van de zomer. Volgens Transparimed staat Nederland wat dat betreft op een oneervolle eerste plaats. Of de VS het op dit punt veel beter doet dan Europa vertelt het verhaal niet. Maar je mag rekenen op de logica dat de financiers er geen belang bij hebben positieve studies onder de pet te houden. Tenslotte zijn deze noodzakelijk voor de markttoelating van nieuwe – en dus dure – medicijnen.
Met die gedachte in het achterhoofd dringt de vraag zich op hoe toevallig het is dat fase III-studies met kandidaat kankermedicijnen bij nadere beschouwing 65 keer vaker fout-positief blijken te zijn dan fout-negatief. Bij hun analyse van honderden medicijnstudies in patiënten hanteerden de onderzoekers de maatstaf ‘klinisch betekenisvol’. Fout-positief betekent in dit verband: de behandelde patiënten leefden achteraf bezien toch niet langer dan de placebogroep. De Nederlandse ziekenhuizen hoeven zich dus niet te schamen voor het feit dat ze resultaten van klinische studies niet kunnen evenaren.
In 2018 kwamen in de VS 39 nieuwe kankermedicijnen op de markt. Of dat er in Europa net zoveel zijn vertelt het verhaal niet. Maar je mag rekenen op de logica van de markt. Een markt in rijke landen met een vergrijzende bevolking. Met die gedachte in het achterhoofd is de toelating van een omstreden middel tegen Alzheimer ook beter te vatten. Gezien de marginale resultaten van veel farmaceutische innovaties, is nog helemaal zo’n gek idee niet om asters op het menu te zetten.
Wol Natuurlijk
09per8MagA4FCc cover
'Leefstijl staat met 10-0 achter' - nieuwe Uitzicht onderweg
Hij leeft al 26 jaar met de ziekte van Kahler. ‘Kees Moerings heeft Kahler, maar Kahler heeft niet Kees Moerings’, vat hij zijn credo bondig samen. Het typeert zijn positieve instelling. Toen hij de diagnose kreeg, koos hij ervoor ‘heel snel weer een stap vooruit te zetten’. Zonder enige eetlust startte hij met het Moermandieet, ging wandelen en fietsen en bemerkte al tijdens de chemokuur effect. ‘Ik kreeg weer kracht en energie. Na een paar maanden voelde ik me weer de oude.’
Word lid om deze Uitzicht te ontvangen of koop dit blad in de losse verkoop
AQV
Asters tegen Alzheimer
Een plantstof die onder meer voorkomt in basilicum en asters, had in experimenteel onderzoek een beschermende werking op het brein. Het had een positief effect op slapende neuronen en de eiwitplaque tussen deze hersencellen. Twee kenmerken van Alzheimer.
Lees verder

asters-1024x576
Mattisson-Collageen-728x90-v1 2
Kiemen
Kiem & Go!
Ze zien er leuk uit, zijn lekker én gezond. Kiemgroenten. Vooral broccolikiemen dragen een fabelachtige potentie in zich. Reden genoeg jezelf te superdoseren met dit geschenk van de natuur. Op MMV's website lees je alles over de voordelen van het eten van kiemgroenten. En hoe gemakkelijk het is om zelf groenten te kiemen.
Lees verder
Dailyvit.gif
Recepten voor Moerman- en NTTT-dieet online op de vernieuwde website
Groenteschotels, stampotjes, soepen, maar ook zelfgemaakte pesto's, recepten voor brood en lekkernijen. U vindt het allemaal op de vernieuwde website van MMV. Neem een kijkje en ga daarna lekker de keuken in!
Lees verder
tomatensoep_tuiners_final vierkant
Gerard & Suus banner advertentie
ledendag
Twee lezingen en de keuze uit vier workshops op MMV-ledendag
Naast lezingen van Hanno Pijl over kanker en suiker en Frits Muskiet over genetica en epigenetica zijn er op de ledendag vier workshops: over groentesappen volgens MMV, over voedselovergevoeligheid en Moerman/NTTT, het verschil tussen reguliere en biologisch(-dynamische) landbouw en het project 'gezond leven met kanker'. Komt u ook? Voor 20,- euro (ledenprijs) krijgt u een dag lang kennis gepresenteerd (incl. een gezonde lunch, koffie en thee)
Bestel hier kaarten (leden)
Bestel hier kaarten (niet-leden)
Banner Natural Goods sept-okt-nov
Schulp
En verder:
MMV is een vereniging die in 1974 is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. Anno nu een club van duizenden mensen die actief bezig zijn met hun gezondheid. Om ziekten te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte draaglijker te maken. Want dat kan!

Voor slechts € 2,92 per maand krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht, korting op workshops, lezingen en producten en de kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Een selectie ervan staat in deze nieuwsbrief Divitaal. Noteer hier je mailadres om Divitaal rechtstreeks te ontvangen.
Lamberts 4e kwartaal 2021
roderoos728