mailheader
Herfst

Geert Jan van Oldenborgh is overleden. Voor de trouwe bezoeker van knmi.nl is het een confronterend beeld. Rechts de herfstbuien die vanuit het noordwesten over het land jagen. Links nu eens geen verdiepend artikel over ultra-langetermijn verwachtingen of een actueel meteorologisch fenomeen, maar een foto van de klimaatwetenschapper. Uit een donkere horizon afstekend tegen een grijsblauwe hemel met, naar het zich laat aanzien, cirrusbewolking.
Het blijkt dat de artikelen over de samenhang tussen klimaatverandering en extreem weer, geschreven werden door een man die acht jaar leefde met de ziekte van Kahler. Tussen hoop en vrees. ‘Op even dagen ben ik optimistisch en zie ik de initiatieven met zon en wind. Maar op de oneven dag denk ik: het is niet genoeg, we halen het niet. Gezien mijn levensverwachting zal ik nooit weten hoe dit afloopt.’
Gaan we het halen? Hoe loopt het af? Vragen voor oneven dagen. Dagen waarop de gedachten onwillekeurig uitgaan naar al die lieve mensen die hun hoop en vrees deelden in Uitzicht. Onder wie Ismaël Lotz. ‘Wat als dit het is?’
Mattisson-Collageen-728x90-v1 2
aarde met mondkapje
Covid-19: selenium en zink voorspellen beloop
Lage bloedwaarden voor zink en selenium voorspellen bij binnenkomst in het ziekenhuis een ernstig beloop van Covid-19. Dat bevestigt een Belgische studie onder 138 patiënten. ‘Suppletie met zink en selenium zou overwogen moeten worden om het immuunsysteem te ondersteunen’, concluderen de onderzoekers. ‘In het bijzonder voor patiënten met aandoeningen als kanker of diabetes mellitus.’
Lees verder
AQV
Borsten rijke vrouwen vaker gespaard
Bij gelijke omstandigheden worden vrouwen met borstkanker uit verschillende inkomensgroepen ongelijk behandeld. Nederlandse vrouwen met hoogste inkomens hebben ruim tachtig procent meer kans een borstsparende operatie te krijgen dan vrouwen met de laagste inkomens.
Lees verder

Beha
Wol Natuurlijk
zaaloverzicht met marry
30 oktober: MMV-ledendag, nog enkele kaarten beschikbaar
'Genen zijn zelden de oorzaak van ziekte', aldus em. hoogleraar Frits muskiet. En: 'Vreemd om mensen met kanker suikerrijke voeding te geven', aldus hoogleraar Hanno Pijl. Op zaterdag 30 oktober spreken beiden tijdens een landelijke bijeenkomst van MMV in Bunnik. Toegankelijk vanaf 20 euro (voor leden) of 30 euro (voor niet leden). Van 10 tot 16 uur met lezingen, workshops en lunch. Van harte welkom!
Lees eerst meer over de ledendag
Dailyvit.gif
Deelname bevolkingsonderzoek borstkanker gehalveerd
Door Covid-19 en personeelstekort nam de deelname aan het bevolkingsonderzoek borstkanker vorig jaar met bijna de helft af naar ruim een half miljoen. Het aantal doorverwijzingen naar aanleiding van de mammografie daalde ook, maar minder.
Lees verder
A
Gerard & Suus banner advertentie
1
Helft kankerstudies fout-positief
Meer dan de helft van de industrie gesponsorde klinische studies die concluderen dat de behandelde deelnemers langer leefden, zitten ernaast. Dat blijkt uit een analyse van 362 klinische studies naar de resultaten van experimentele kankerbehandelingen. Omgekeerd was slechts een procent van de studies fout-negatief.
Lees verder
Banner Natural Goods sept-okt-nov
Schulp
En verder:
MMV is een vereniging die in 1974 is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. Anno nu een club van duizenden mensen die actief bezig zijn met hun gezondheid. Om ziekten te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte draaglijker te maken. Want dat kan!

Voor slechts € 2,92 per maand krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht, korting op workshops, lezingen en producten en de kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Een selectie ervan staat in deze nieuwsbrief Divitaal. Noteer hier je mailadres om Divitaal rechtstreeks te ontvangen.
Lamberts 4e kwartaal 2021
roderoos728