mailheader
Help!

Hulpbehoevendheid is een toestand die we liefst vermijden. Zo graag dat de neiging uitzonderlijk sterk is om problemen onder het tapijt te vegen. Een gestaag verslechterende fysieke conditie is het klassieke voorbeeld. Ook op andere gebieden kunnen we problemen lang verdringen. Volgens geldexpert Erica Verdegaal arriveren mensen gemiddeld pas bij de hulpverlening als de schuld is opgelopen tot 45.000 euro. Dat mensen met een sterk sociaal netwerk langer leven zal komen doordat ze hulp krijgen, maar ook doordat die hulp arriveert voordat het water tot de lippen gestegen is.

Komt de hulp eenmaal in stelling dan is het wél zaak dat juiste oplossing op tafel komt. Insulinetherapie bij diabetes type 2 bijvoorbeeld, is mogelijk erger dan de kwaal. Hanno Pijl is de eerste auteur van de publicatie over het verband tussen deze therapie en de promotie van kanker en cardiovasculaire ziekten. Zijn lezing op de MMV-ledendag over leefstijl en de genezende kracht ervan staat online en is uw tijd waard.
Net als het verhaal van Marianne Bisseger. Zij brengt alles in de praktijk wat de leefstijlgeneeskunde voorschrijft. Het geeft te denken wat een wereld van verschil één procent kan maken. Of die procent betrekking heeft op het risico ernstig ziek te worden van een virus of om kanker te overleven.
AQV
Marianne staand
Van dikke darmkanker stadium IV naar 'no evidence of disease'
Twee jaar geleden vertelde Marianne Bissegger (54) in Uitzicht hoe ze van 'dikke darmkanker stadium IV' naar een veel rooskleuriger situatie ging: 'No Evidence of Disease' (NED). Hoe is het nu met haar?
Lees verder
Wol Natuurlijk
Genezende kracht van sociale netwerken
Algemeen wordt aangenomen dat een stevig sociaal netwerk de gezondheid dient. Steun van familie, buren en vrienden maakt mensen sterker, is de aanname. Recent onderzoek suggereert dat juist het geven van steun de sleutel is. Hoewel voor vrouwen meer dan voor mannen.
Lees verder
a
Dailyvit.gif
aa
Insuline bij diabetes type 2 verhoogt kankerrisico
Mensen met diabetes type 2 hebben een verhoogt risico op hart- vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Voor degenen onder hen die insuline gebruiken ligt dat risico nog hoger. Nederlandse wetenschappers namen het beschikbare bewijs onder de loep en manen artsen ‘voorzichtig en terughoudend te zijn met het voorschrijven van insulinetherapie bij type 2-diabetes’. Leefstijlbehandeling verdient ‘serieuze (her)overweging’.
Lees verder
Schulp
Lezing over de 'pandemie van chronische ziekten' en wat daartegen te doen
Kanker, diabetes, hart- en vaatziekten, depressie, astma, ontstekingen van de darm: boven de 65 jaar heeft tachtig procent van de Nederlandse bevolking één of meer chronische ziekten. In een boeiende lezing voerde arts, onderzoeker en leefstijlactivist Hanno Pijl de bezoekers van MMV-ledendag langs de oorzaken en de oplossingen.
Lees verder
Hanno Vierkant
Lamberts 4e kwartaal 2021
En verder:
MMV is een vereniging die in 1974 is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. Anno nu een club van duizenden mensen die actief bezig zijn met hun gezondheid. Om ziekten te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte draaglijker te maken. Want dat kan!

Voor slechts € 2,92 per maand krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht, korting op workshops, lezingen en producten en de kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Een selectie ervan staat in deze nieuwsbrief Divitaal. Noteer hier je mailadres om Divitaal rechtstreeks te ontvangen.
roderoos728