mailheader
Stapjes en sapjes

Goede voornemens. Je kon er met de feestdagen niet omheen. Al was het maar om het gesprek gaande te houden. Sommigen doeners vinden voornemens te slap. Net zoiets als proberen. Dat woord bergt de mislukking al in zich. Zij stellen doelen. Met de intentie deze stuk voor stuk van hun bucketlist af te vinken. Anderen stellen juist geen doelen meer uit respect voor de onvoorspelbaarheid van het leven. Hoe we er ook in staan, doel of droom of wens: gewoon stapjes in de juiste richting blijven zetten en je komt er vanzelf.

Geldt letterlijk zo voor het thema bewegen. Iedereen met functionerende benen heeft het in zich om de Vierdaagse van Nijmegen te lopen. Of om een uurtje te joggen. We zijn er van nature toe in staat. Zelfs tachtigers. Dat doel zo snel mogelijk proberen te bereiken, garandeert echter ongelukken. Langzaam maar opbouwen is de zekere weg.

Kleine stapjes in de goede richting. MMV draagt daar graag haar steentjes aan bij. Voor 2022 onder andere met een serie handige instructiefilmpjes, waarvan de eerste gaat over maken van sapjes. Een gezond, gemeenschappelijk, geneeskrachtig en genadig nieuwjaar.
AQV
IMG-20220102-WA0004
Neem de tijd voor een nieuwe gewoonte
Mensen zijn gewoontedieren. Een goede gewoonte is daarom enorm tot steun als je gezond wilt eten en leven. Hoe leer je jezelf nieuwe gewoonten aan? Hoe doen anderen dat? Doe je voordeel met het advies van een voedingskundige en een rondvraag langs de Facebookgroep ‘Eten volgens Moerman’.
Lees verder

Raw Milk banner
Gezond dieet geeft betere resultaten immunotherapie
Hogere dagelijkse inname van voedingsvezel ging samen met minder ziekteprogressie in patiënten die immunotherapie ontvingen. De grootste voordelen werden waargenomen in patiënten die voeding met veel vezels, maar geen probiotica gebruikten.
Lees verder

Groenten-magda-ehlers-1300972-1-1024x682
Dailyvit.gif
vegetable-juices-g0839d4244_640
Hoe maak je groentesap? Volg simpelweg de instructies uit deze video
Vers geperste sappen vormen een essentieel onderdeel van de Niet-Toxische Tumor Therapie en het Moermandieet. Hoe maak je dat op de meest handige manier? Bekijk hier het recept met een link naar een speciaal voor MMV gemaakte instructiefilm.
Lees verder
Vitals november 2021 banner kaneel
Oxidatieve stress en de actieve grootouderhypothese
Waarom leeft de mens zo lang? Evolutionair antropologen vonden een stukje van de puzzel in de vorm van een proteïne. Onderdeel van een enzym dat essentieel is bij het hergebruik van een antioxidant die zorgt voor leefbare cellen. Evolutionair biologen van Harvard leggen uit waar die lange levensduur de mens toe verplicht.
Lees verder
250px-Glutathione_reductase
Lamberts 4e kwartaal 2021
En verder:
 • Inspiratie voor goede voornemens van Triodos en hoe deze vol te houden. Vakantie, voedsel en kleding.
 • Onderzoek: een derde van de kinderen (Nederlands, Engels en Duits) heeft een zinktekort
 • Column Marcel Levi: wat kunnen we leren van 100-jarigen?
 • Rugmassage gunstig bij vrouwen met borstkanker
 • Vergeet het crashdieet. Ellen Kampman legt uit waarom ze over het niet werken
 • Universiteit Maastricht met een minicollege optimisme
 • 'Kom uit de slachtoffer-rol', en meer tips voor mentale weerbaarheid
 • Petitie voor genderspecifieke gezondheidszorg
 • Buddyspreekuur - woensdagavond 12 januari van 19.00 tot 21.00 uur. Bel met 0347-346955. Een buddy is een opgeleide ervaringsdeskundige die kan meedenken, luisteren en invoelen wat leven met kanker betekent. Lees in de laatste Uitzicht meer over deze service van MMV.
 • Voedingsspreekuur- Vragen over voeding? Op maandag 17 januari is het gratis voedingsspreekuur van 10 tot 12 uur. Bel 06-57574461 (houd uw lidmaatschapsnummer bij de hand).
 • MMV heeft een eigen YouTube kanaal waar (oude) video-interviews, online lezingen en instructiefilms te zien zijn.
MMV is een vereniging die in 1974 is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. Anno nu een club van duizenden mensen die actief bezig zijn met hun gezondheid. Om ziekten te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte draaglijker te maken. Want dat kan!

Voor slechts € 2,92 per maand krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht, korting op workshops, lezingen en producten en de kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Een selectie ervan staat in deze nieuwsbrief Divitaal. Noteer hier je mailadres om Divitaal rechtstreeks te ontvangen.
roderoos728