mailheader
Tips tegen inflatie

De inflatie loopt de spuigaten uit en de belastingdienst schijnt de komende jaren niet in staat te zijn via de btw de prijs voor groenten en fruit te verlagen. Naar verluidt vanwege een combinatie van wankele ict-systemen die bovendien groenten en fruit niet van chips kunnen onderscheiden. Tot zover dan het prijsmechanisme, waarvan op school wordt geleerd dat dit het enige enigszins snelle en effectieve beleidsinstrument is.
Het alternatief zal wel weer een leuke ‘campagne’ worden die moet verleiden tot een grotere groenten- en fruitconsumptie. Lucratieve klussen voor dure communicatiebureaus, maar het volk koopt daar geen boerenkool voor.
Daarom zette Divitaal op een rijtje hoe je meer gezond voedsel krijgt voor minder geld. Er is een wereld te winnen voor wie de jager-verzamelaar in zich ontketent. Dit artikel zet u op het spoor van enkele aanbieders. En u bent van harte uitgenodigd uw eigen ideeën en internetadresjes te delen. Samen krijgen we de inflatie onder controle.
roderoos728
01per1MagA4FCc cover
Uitzicht nr. 1 onderweg met wetenschap over vitamine B12
Vitamine B12 is mogelijk één van de bekendste, maar ook minst begrepen, micronutriënten. In dit nummer van Uitzicht zoomt klinisch chemicus Frits Muskiet uitgebreid in op dit vitamine dat enkel gemaakt wordt door bacteriën. Het maken ervan slurpt energie, daarom stelen de organismen het liefst bij elkaar. Ook in dit nummer aandacht voor de voedingswaarde en het gebruik van kurkuma met twee lekkere recepten en een interview met Simon die dit jaar honderd hoopt te worden. Hij woont nog zelfstandig en slikt geen medicijnen.
Ontvang dit nummer en negen andere voor nog geen 3,- euro per jaar!
Dailyvit.gif
Inflatie, wat is een euro nog waard?
De btw-vrijstelling op groenten en fruit is voorlopig nog toekomstmuziek, maar de inflatie is al een feit. Valt er nog te besparen op gezonde voeding? En loont het om de supermarkt in februari over te slaan, zoals ‘Boeren & Buren’ voorstelt? Een rondje langs de markten.
Lees verder
groentenafdeling
Raw Milk banner
20161230_Sophie_HR_002_ vierkant
De vermijding voorbij - column
Ken je dat? Dat je een besluit hebt genomen, dat je iets hebt gedaan, of veranderd en dat je dan denkt: waarom heb ik dat niet veel eerder gedaan? Dan voelt het opeens zó logisch, passend of zinvol, dan snap je niet waarom je daar eerder anders over gedacht zou hebben. Zo voelt dat nu ik de twee borstprothesen heb laten verwijderen. Ik ben nu (min of meer) plat, en ik ben zó blij!
Lees verder

AQV
Afvallen door lang(zaam) kauwen
Lang op voedsel kauwen is om verschillende redenen een goed idee. Het helpt de spijsvertering, stimuleert de bloedsomloop en vlakt de pieken in het bloedsuiker af. Japanse onderzoekers laten zien dat langzaam kauwen ook de warmteproductie van het lichaam stimuleert.
Lees verder

Kaat kauwt v
Lamberts 4e kwartaal 2021
En verder:
  • BTW-verlaging groente en fruit loopt jaren vertraging op; ICT-systeem bij Belastingdienst kan de verandering niet aan
  • Autopsie op 100 duizend dieren toont dat niet leeftijd en omvang het kankerrisico vergroot, maar vlees eten
  • Onderzoek IKN: meer aandacht nodig voor zingeving bij kanker?
  • Knolselderij: puree, soep of uit de oven. Kijk hier voor recepten en hier voor de voedingswaarde.
  • Studie naar kosten overgewicht en obesitas per volwassene per jaar: 11.500 euro per volwassene per jaar
  • PODCAST: welk effect heeft wat we eten op onze levensverwachting en -kwaliteit?
  • Maandagochtend 31 januari: voedingsspreekuur. Iedere twee weken kunt u bellen met een MMV-voedingskundige met vragen over voeding tussen 10 en 12 uur. 06-57574461 (alleen voor leden, houd uw lidmaatschapsnummer bij de hand)
  • Woensdagavond 9 februari: buddyspreekuur - Een buddy, iets voor u? Een buddy is een opgeleide ervaringsdeskundige die weet wat leven met kanker betekent. Voor een luisterend oor of een (praktisch) advies. Van 19.00 tot 21.00 uur. Bel met 0347-346955. Lees in de laatste Uitzicht meer over deze service van MMV.
  • MMV heeft een eigen YouTube kanaal waar (oude) video-interviews, online lezingen en instructiefilms te zien zijn.
MMV is een vereniging die in 1974 is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. Anno nu een club van duizenden mensen die actief bezig zijn met hun gezondheid. Om ziekten te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte draaglijker te maken. Want dat kan!

Voor slechts € 2,92 per maand krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht, korting op workshops, lezingen en producten en de kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Een selectie ervan staat in deze nieuwsbrief Divitaal. Noteer hier je mailadres om Divitaal rechtstreeks te ontvangen.
Vitals november 2021 banner kaneel