Bekijk deze nieuwsbrief online?
mailheader
Voor hetzelfde geld

Andere landen en zorgsystemen hebben de VS veel te leren, stellen onderzoekers van Yale university. ‘Als we open konden staan voor verandering.’ Hun internationale vergelijking naar de kosteneffectiviteit van de kankerzorg leert dat er geen relatie is tussen de kosten van de kankerzorg en het aantal mensen dat in een land aan kanker komt te overlijden.

Nederland heeft ook veel te leren. Op Denemarken na telt ons land de meeste doden, terwijl we meer dan twee keer zoveel aan kanker uitgeven dan Finland, dat tot de landen behoort met de minste doden door kanker. Hoe kan dat? Misschien omdat Finland al decennia inzet op vitamine D? En welke rol speelt de selenium waarmee Finse boeren hun grond verrijken? Grote kans dat dit meer zoden aan de Nederlandse dijk zou zetten dan de 300-zoveel miljoen euro waarmee de regering de kankerindustrie nu weer sponsort.

Ruim een halve eeuw nadat president Nixon kanker de oorlog verklaarde, volgen de innovatieve medicijnen elkaar steeds sneller op. En wijst MMV nog altijd op de natuur, het zelfherstellende vermogen en op de Niet Toxische Tumortherapie. Komend weekend weer met een ledendag in Bunnik – ditmaal zonder coronabeperkingen. Inès von Rosenstiel vertelt over haar kijk op integratieve oncologie en NTTT-arts Flemming Lehrmann over de drie niveaus van genezing. Er is ruimte voor vragen en er is tijd voor de inmiddels befaamde lunch. Dus meld u aan en neem voor hetzelfde geld een introduce mee.
Pillen vierkant
Hoge uitgaven kankerzorg geen effect op overleving
Vergeleken met het gemiddelde van 22 rijke landen besteden de VS twee keer zoveel geld aan kankerbehandelingen. Voor de overleving blijkt dat niet uit te maken. ‘Meer uitgeven en daarvoor minder terugkrijgen is een bekend patroon in het Amerikaanse zorgsysteem’, zegt een auteur van de studie, waaruit ook Nederland bepaald niet als het beste jongetje van klas naar voren komt.
Lees verder

Vitortho Mei 2022
Voor het eerst weer een lezing!
In haar jonge jaren gaf MMV-columnist Nelly Visser jarenlang lezingen over huidverzorgingsproducten zonder chemische toevoegingen. Dit jaar verzorgde ze op uitnodiging van MMV voor het eerst weer een lezing over kruiden.' Wat een fantastische ervaring!'
Lees verder
Nelly
banner Health Benefits april 2022
Ines vierkant
Inès von Rosenstiel - spreekt op de MMV-ledendag 11 juni - wees erbij!
‘Het is een kwestie van tijd dat Integrative Oncology deel uitmaakt van de oncologiepraktijk in het ziekenhuis.’ Dat zegt Inès von Rosenstiel, pionier op het gebied van Integrative Medicine. Ze heeft een ‘integrative oncology’ spreekuur in twee ziekenhuizen in Nederland. Op 11 juni verzorgt zij een lezing voor de MMV in Bunnik over dit thema.
Lees verder

AQV
Aromatherapie tegen angst en pijnstillers
Angstige patiënten die voor en na afloop van een heupoperatie aromatherapie ondergingen, gebruikten de helft minder opioïden dan patiënten in de placebogroep. Met het oog op de nog altijd gaande zijnde opioïdencrisis is dat goed nieuws, want: ‘Routine-operaties kunnen de deur open zetten naar langdurig gebruik van opioïden en verslaving.’
Lees verder

Lavendel
roderoos728
En verder:
MMV is een vereniging die in 1974 is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. Anno nu telt de MMV ruim zesduizend mensen die actief bezig zijn met hun gezondheid. Om ziekten te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte (samen) draaglijker te maken. Want dat kan!

Voor slechts € 2,92 per maand krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht, korting op workshops, lezingen en producten en de kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Een selectie ervan staat in deze nieuwsbrief Divitaal. Noteer hier je mailadres om Divitaal rechtstreeks te ontvangen.