mailheader
Dezer dagen is het onmogelijk om niet over corona te berichten. Alles en iedereen wordt op een of andere manier door de uitzonderlijke situatie geraakt. In de eerste plaats de zieken, hun naasten en de mensen die voor hen zorgen. Grote groepen die als gevolg van maatregelen hun bestaan bedreigd zien. Omdat hun medische behandeling niet doorgaat, omdat hun inkomsten uitblijven of omdat ze hun dementerende partner niet naar de dagopvang kunnen brengen.
De rest maakt zich zorgen.
Er zijn geen sportuitslagen meer. De enige cijfers die nog tellen, zijn die waaruit af te leiden valt of de maatregelen al effect sorteren. De toename van nieuwe infecties lijkt af te vlakken, zegt het RIVM. Kunnen de in allerijl omgebouwde ziekenhuizen de komende piek aan, of moet aan de deur van de intensive care straks nog strenger geselecteerd worden? We waren een tot twee weken sneller dan Italië met maatregelen. Dat zou net genoeg moeten zijn om geen Italiaanse toestanden te krijgen.
Over een week weten we meer.
Meten is weten. Maar ook die waarheid heeft zijn beperkingen. Wat je niet weet, kun je ook niet meten. Het KNMI berekent uit satellietmetingen een schonere lucht sinds we allemaal thuis zitten; het RIVM berekent juist viezere lucht. En er is meer dan voldoende voedsel in voorraad. Maar wat nou als die voorraad plotsklaps van de groothandel naar de huishoudens verhuist?
Soms is de werkelijkheid een onberekenbare hond.

Enra Stevia
Hamsteren staand
Hamsteren of niet hamsteren?
Dat is de vraag. Als iedereen zich normaal gedraagt dan is er niets aan de hand, stelt de Vereniging van Levensmiddelenhandel gerust. Toch zijn bepaalde producten uitverkocht. Hoe zit het met gezonde voeding? Lees verder

banner_rawmilk
'Artsen noemen haar een wonder'
Mille werd geboren met acute lymfatische leukemie. Ze zou niet meer beter worden, was de boodschap van de kinderoncoloog na drie maanden. De ouders gaven de hoop niet op en klopten aan bij een klassiek homeopathisch arts. Zeven jaar later is Mille een vrolijk en gezond kind. Een uitgebreid interview met haar moeder staat in het nieuwste nummer van Uitzicht dat op 30 maart bij leden bezorgd wordt. In deze Uitzicht bovendien meer informatie over homeopathie (en kanker), en een artikel waarin drie artsen tips geven hoe u uzelf via uw leefstijl kunt wapenen tegen virusinfecties.
Geen lid? U kunt het blad hier in de losse verkoop bestellen.
Uitzicht 3 cover staand
Banner Nutriphyt
Uitzicht_Marry Foelkel_staand
Top-3 kruiden tegen virussen
Vlierbes, brandnetel, paardenbloem. Deze tijd van afstand houden is een mooie gelegenheid om dichterbij de natuur te komen. Precies op dit moment ‘brullen de antivirale kruiden de grond uit’, aldus kruidendeskundige Marry Foelkel uit Beekbergen.

Lees verder
roderoos728
Vitamine C maakt comeback
In veel drogisterijen is het uitverkocht en ook klinisch onderzoek is gevraagd. Ernstig zieke patiënten liggen met vitamine C korter aan de beademing, concludeert een nieuwe beoordeling van bestaand onderzoek. Verder aandacht voor effecten op kanker, bloeddruk en stemming bij ziekenhuisopname.
Lees verder
Vitamine C staand
banner Lamberts nieuwsbrief 1ste kwartaal 728x90 px
En verder:
  • Schonere lucht door corona?
  • Alle weerbaarheids- en oorlogsretoriek ten spijt, als deze crisis iets toont, dan is het onze verpletterende kwetsbaarheid, schrijft filosoof Stine Jensen.
  • Kanker, hernia of een donorhart? De Volkskrant portretteert drie mensen die lijden als gevolg van uitgestelde operaties en afgezegde behandelingen door corona.
  • Ook fan van kruidendeskundige Marry Foelkel? Ze is maandag op televisie, in Typisch Apeldoorn.
  • In het nieuwe ledenmagazine Uitzicht, dat op 30 maart wordt bezorgd, bijzondere aandacht voor homeopathie. Veel MVV-artsen zijn naast voeding en kanker ook gespecialiseerd in de klassieke homeopathie. U vindt ze via de AVIG.
Een vraag over gezonde voeding of een anti-kankerdieet? Aanstaande maandag 30 maart van 10 - 12 uur vindt het (tweewekelijks) telefonisch spreekuur plaats voor leden van MMV. Bel met: 06-57574461. Houd uw lidmaatschapsnummer bij de hand.


Nog geen lid van MMV? Dit is uw kans! Voor 35 euro per jaar ontvangt u 10 x het blad Uitzicht, korting op interessante producten en de kans om mensen te ontmoeten die, net als u, actief werken aan het ondersteunen van hun eigen gezondheid.


Deze nieuwsbrief, Divitaal genoemd, krijgt u gratis. Stuur 'm gerust door of schrijf u hier in om de nieuwsbrief wekelijks automatisch te ontvangen.Banner DiVitaal 2020 merkvermaal 728x90pix AOV
MailPoet