mailheader
Dat mensen met overgewicht ook voor het heersende virus gevoeliger zijn, is een feit waar je twee kanten mee uit kunt. Allebei de kanten verdienen aandacht. Geneeskundig onderzoek naar het werkingsmechanisme is hard nodig. De vondst van een effectieve behandeling redt op korte termijn levens en op iets langere termijn onze economische privileges.
Sommige daarvan kunnen we uitstekend missen. Zoals de spotgoedkope all-inclusive vliegvakantie naar een dictatuur. Of vlees en junkfood voor wegwerpprijzen. Maar noodzakelijke medische behandelingen zijn nu ook in gevaar, niet in de laatste plaats de oncologische. Dus een verdiende Nobelprijs voor wie morgen de medicinale weg naar Rome vindt.
Wie niet behoort tot het wereldomspannende leger wetenschappers dat zich uit de naad rent, hoeft toch niet stil te zitten - gevangen voor Nieuwsuur als een konijn in het licht van de koplampen. Want meteen buiten de deur begint die andere weg naar Rome. De weg die voor iedereen openstaat. Een voetpad weliswaar, maar wel één die vanaf de eerste stappen loont.
Artsen en wetenschappers manen ons op weg te gaan. Cabaretier en loopfanaat Dolf Jansen vertelde deze week bij Jinek dat iedereen binnen een paar weken op koers kan liggen. Een inspanningsfysioloog van Radboud UMC verklaarde bij Een Vandaag dat Dolf gelijk heeft. En MMV hoopt u met meer achtergrond over ons loopvermogen een veilige ondergrond te geven.

roderoos728
Marjan staand
'Pijnvrij en weer terug op mijn oude energieniveau'

Marjan Smorenburg (55) onderging in 2016 een reeks zware behandelingen als gevolg van een zeldzame borstkanker. Het Moermandieet hield haar goed op de been. Vier jaar later is ze terug op haar oude energieniveau en zijn de neuropathische klachten verleden tijd. Lees verder

Vitals advertentie april
Crisis als kans die je laat lopen

‘Never waste a good crisis’, geldt niet alleen voor overheden, instellingen en bedrijven. Ook wij kunnen proberen de crisis als kans waar te nemen. Door sportief actief te worden bijvoorbeeld. Want conditie en immuunsysteem hangen sterk samen.
Lees verder
Hardloopfilm nieuwsbrief
Banner Nutriphyt
Vegetable_market staand
Zo helpen groenten en fruit de kans op kanker te verminderen

Het eten van groenten en fruit vermindert de kans op darmkanker. Dat is ruimschoots bekend. Maar hoe dit precies werkt? Een studie aan de South Dakota State University toont hoe via de ‘flavonoïden’ in groenten en fruit een zuur vrijkomt dat de groei van kankercellen voorkomt.
Lees verder
banner Lamberts nieuwsbrief 1ste kwartaal 728x90 px
Ongezonde bevolking is de 'olifant' in de kamer

Met de Europawijd afvlakkende curves van besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens, wordt de roep luider de beperkingen als gevolg van corona te versoepelen. Internationaal waarschuwen artsen en wetenschappers dat niet alleen bejaarden gevaar lopen.

Lees verder
Asseem
Banner DiVitaal 2020 merkvermaal 728x90pix AOV
En verder:
  • 'Uitgestelde operaties moeten nu echt uitgevoerd worden.’ Directeur van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NKF) maakt zich zorgen over de middellange termijn. Ze pleit voor centrale regie en een scheiding tussen corona- en andere zorg.
  • 'Biologische voeding van dichtbij' profiteert van lockdown. Meer klanten voor de buurderij
  • Volwaardige voeding gerelateerd aan behoud van gehoor
  • Een hartinfarct vooral een mannenzaak? Zeker niet. Dagelijks sterven er 5 meer vrouwen dan mannen aan hartfalen. In de documentaire De slag om het vrouwenhart onderzoekt Hella de Jonge, zelf een hartpatiënt, wat de gevolgen hiervan zijn voor de gezondheid van vrouwen - en, meer specifiek, het vrouwenhart.
  • Vragen over gezonde voeding of uw antikanker dieet? Stel ze tijdens het telefonisch spreekuur van MMV. Let op! In verband met Pasen vindt het spreekuur dit keer op een dinsdagmorgen plaats, a.s. 14 april van 10 tot 12 uur kunt u bellen met: 06-57574461. Houd uw MMV-lidmaatschapsnummer bij de hand.
MMV is een vereniging van betrokken en eigenzinnige mensen die met voeding en leefstijl hun gezondheid actief willen ondersteunen. Gezond leven is een keuze, maar het is zeker niet (altijd) gemakkelijk. Doel is elkaar te helpen, ondersteunen en inspireren. Voor 35 euro bent u al lid en krijgt u 10 x per jaar het ledenmagazine Uitzicht, en korting op verschillende interessante producten en diensten, zoals lezingen.

De nieuwe website van MMV.nl is nog volop in opbouw. Leden kunnen via intranet ook nog terecht in de oude websiteomgeving, bijvoorbeeld om informatie terug te zoeken.

Deze nieuwsbrief is gratis. Schrijf u hier in om Divitaal wekelijks automatisch te ontvangen.Sapmaker 728x90
MailPoet