mailheader
Unaniem beweren ter zake deskundigen dat de populariteit van zittende leiders in crisistijd toeneemt. Een gegeven dat niet alleen opgaat voor dictators die daarom altijd een oorlog of anderszins gewapend conflict achter de hand houden. Ook democratische leiders profiteren van deze wetmatigheid. Na het omvallen van minister Bruno Bruins waren alle ogen gericht op premier Rutte. Het vertrouwen onder de Nederlanders verdubbelde naar zeventig procent, terwijl hij overeind bleef als een rots in de branding.
Nog geen drie jaar jonger dan zijn Britse collega, oogt Rutte als een fitte jongeling. Een kwestie van geluk? Beweeg, eet gezond, pak 7,5 uur slaap en ‘let een beetje op elkaar’, luidt het advies van Rutte aan de bevolking. Waarmee hij tussen neus en lippen door de rol oppakt die de gezondheidsautoriteiten niet voor zichzelf zien weggelegd. De energie en montere moreel die Rutte aan de dag blijft leggen, roept de vraag op of de Minister President zijn eigen adviezen ter harte neemt.
Dat lijkt het geval te zijn. Verschillende media berichtten over de zeven uur slaap die Rutte zich dagelijks gunt. Dat hij geen televisie kijkt (stressreductie!). Dat hij sport. De telegraaf van 10 april weet zelfs te melden dat de MP elke dag 400 gram groenten verorbert! Daarmee zit hij op de lijn van MMV en bijna de helft boven het advies van het Voedingscentrum. Van het goede krijg je niet snel genoeg en nog minder snel teveel, blijkt maar weer. Dat geldt voor groenten zo goed als voor beweging en geestelijk voedsel.

Banner DiVitaal 2020 merkvermaal 728x90pix AOV
Support your locals staand
Nieuwe campagne: steun lokale voedselproducenten
In een landelijke campagne geven bekende voorvechters met een internetplatform een nieuwe impuls aan de ontwikkeling van lokale voedselketens. ‘Laten we deze crisis gebruiken om meer robuuste ketens op te zetten’, zegt initiatiefnemer Drees Peter van den Bosch.
Lees verder
roderoos728
Kanker in crisistijd: 'Niet weten maakt onrustig'
Voor mensen met kanker brengen de crisismaatregelen extra spanning en onzekerheid met zich mee. Gaat mijn behandeling door? Krijg ik de zorg die ik nodig heb? Waarom krijg ik ineens hormonale therapie, terwijl ik eerst chemo zou krijgen? De Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO) hield onlangs een webinar waarin veel gestelde vragen werden beantwoord.
Lees verder
Screenshot
banner Lamberts nieuwsbrief 1ste kwartaal 728x90 px
Kleermakerzit staand
'Houd contact met de dingen die jou voeden'

Niet naar het werk, niet naar school, niet naar sport, niet naar vrienden en niet naar de kerk. Sociale onthouding kenmerkt zich door gemis en dat is zwaar. Helemaal als je daarbij ziek bent. Hoe blijf je positief en mentaal weerbaar? ‘Houd contact met de dingen die jou voeden.’
Lees verder
Banner Nutriphyt
Wetenschappers: 'Dagelijks sporten helpt het immuunsysteem'
Een nieuwe analyse van bestaand onderzoek benadrukt de positieve kracht van dagelijkse lichamelijke oefening op ons immuunsysteem. Juist in deze geïsoleerde tijden doen we er goed aan fit, actief en gezond te blijven, bepleiten de auteurs.
Lees verder
Marianne hardlopend staand
Sapmaker 728x90
En verder:
  • Minder kankerdiagnoses door Covid-19
  • Rapport: Grote farmaceuten lijken steeds meer op een financiële instelling
  • Onderzoeker: 'De ontwikkeling van het microbioom gaat hand in hand met de ontwikkeling van het immuunsysteem.'
  • Wetenschappers waarschuwen tegen corona-app
  • Steun voedselwaakhond Foodwatch. Stuur een mail om te protesteren tegen de import van producten met schadelijke pesticiden.
  • 169 Nederlandse wetenschappers roepen in Manifest op tot overschakeling naar circulaire landbouw
  • In de natuur groeit nu volop kervel. Een lekkere zoetmaker in de thee, door de gestoomde groenten of verwerkt in een frittata. Meer weten over kervel of andere voedingsmiddelen? Check onze voedingsmiddelenlijst.
Gezond leven is een keuze die niet altijd makkelijk is. MMV, in 1974 opgericht als de Moermanvereniging, wil u daar graag bij helpen. Met degelijke informatie, inspirerende ervaringsverhalen en praktische steun in de vorm van recepten.
U bent van harte welkom om lid te worden. Voor slechts 3,50 per maand krijgt u 10 x per jaar het ledenmagazine Uitzicht, en korting op interessante producten en diensten.

Deze nieuwsbrief is gratis. Schrijf u hier in om Divitaal wekelijks automatisch te ontvangen.Vitals advertentie april
MailPoet