Bekijk deze nieuwsbrief online?
mailheader
Wat eten we vandaag?

Caroline Steel schrijft in haar boek ‘Sitopia. Hoe voedsel de wereld kan redden’ dat er 300.000 eetbare planten op aarde leven. Daarvan ‘leveren slechts zeventien soorten tegenwoordig negentig procent van al het voedsel’.
De mensheid is er in geslaagd de natuurlijke orde volledig om te keren. Met behulp van tienduizenden additieven en process(toff)en produceert men uit een handvol ingrediënten tienduizend voedingsmiddelen, die alleen uiterlijk verschillen. Met als gevolg dat de voor onze gezondheid essentiële receptoren tevergeefs snuffelen naar chemicaliën uit vergeten groenten.
Wie eet volgens het Moermandieet bezorgt zichzelf, inclusief receptoren en darmmicrobioom, een feest van herkenning. Hoe mooi zou het zijn als ervaren koks mensen met kanker dit genoegen zouden kunnen doen? Om voor hen een verantwoord etentje te bereiden? In haar eerste column vertelt Willy Bosga hoe dat er in de praktijk uit kan zien.
Kruisbloemige groenten eet je ook voor je longen
Eet lekker veel groenten uit de Kruisbloemenfamilie en blijft dat doen tijdens een virusinfectie. Dat is de praktische implicatie van experimenteel onderzoek naar het effect van specifieke moleculen uit deze planten op de weerstand van de longen.
Lees verder
Eten bij ons in Wittelte- bijdrage van nieuwe columnist Willy Bosga
Dinsdagochtend, ik zit geconcentreerd achter mijn computer te werken, tot om 11.24 uur een mailtje binnenkomt met de vraag: 'Is er een mogelijkheid om vanavond te komen eten bij u? Of vanmiddag een kopje thee te komen drinken?' Ik slaak een kreet en volgens Peter kijk ik verwilderd.
Lees verder
Waardeer je MMV? Steun ons dan met een lidmaatschap (2,92 per maand)
Divitaal informeert en motiveert wekelijks met nieuws, columns en recepten om zelf aan de slag te gaan met een gezonde(re) leefstijl. In ons tijdschrift Uitzicht vertellen mensen welke keuzes zij maakten na de diagnose kanker. Zowel regulier als aanvullend met voeding en leefstijl. Want er is veel dat je zelf kunt doen, en alleen al dat geeft kracht. Profiteer van een lidmaatschap, ontmoet gelijkgestemden en ontvang voor nog geen € 3,- euro per maand tien keer per jaar Uitzicht en hoge korting op workshops, lezingen en producten.
Ja, ik steun MMV voor 2,92 euro per maand
Onderzoek jezelf en behoud het goede
In de online MMV-bijeenkomst op 19 juli werd uitgelegd hoe je zelfonderzoek kunt doen via het online platform Gezondlevenmetkanker. Door je eigen data bij te houden, krijg je kennis over eigen biomarkers en draag je bij aan wetenschap. Het platform is voor iedereen (gratis) beschikbaar is.
Lees verder
En verder:


  • 12 september: kookworkshop Moerman- en NTTT-dieet voor beginnende en meer ervaren koks. Groepsgrootte van maximaal drie, inclusief lunch. Van 10.00 tot 13.30 uur. Kosten: € 59,50 voor leden van MMV. Aanmelden via: www.gezondgoed.nu of bel: 0481-750353. Lees hier meer over docent Angelique den Engelsen.
Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Noteer hier je mailadres om onze nieuwsbrief Divitaal rechtstreeks te ontvangen. Meer weten over MMV? Klik dan hier. Lid worden, gewoon doen
roderoos728