Bekijk deze nieuwsbrief online?
mailheader
Uitzicht over borstgezondheid en -kanker onderweg

Oktobermaand, borstkankermaand. In ons ledenmagazine Uitzicht speciaal aandacht rondom dit thema. Wat kunt u ervan verwachten?

Ineke van den Heuvel vertelt over haar strijd voor voorlichting over 'dicht borstweefsel'. De uitslag van het bevolkingsonderzoek borstkanker stelde haar jarenlang gerust. Toen ze in 2018 de diagnose borstkanker kreeg, hoorde ze dat een mammografie bij haar dichte borstweefsel weinig zin had voor de vroege opsporing van kanker. Dat had ze graag eerder geweten.

Hiddo Damminga vertelt over zijn moeder die honderd werd, nadat zij zich als 75-jarige met borstkanker geconfronteerd zag. In plaats van chemotherapie ging ze met het Moermandieet aan de slag.

In zijn column gaat Frits Muskiet in op borstkankerscreening: is het zinvol?

Ook in dit nummer een uitgebreid interview met radioloog Femme Zijlstra die zowel in een regionaal ziekenhuis als in het Alexander Monro 'borstkanker'-ziekenhuis ervaring opdeed met borstkanker. Zij komt steeds vaker vrouwen tegen die zeggen: 'Ik wil geen chemo.' Of die denken dat ze hun kanker met een sapkuur weg kunnen 'juicen'. Zijlstra pleit voor een doordachte keuze en ziet deze in een combinatie van reguliere en aanvullende behandelingen en een open gesprek in de spreekkamer.
Bent u lid van MMV? Dan ontvangt u tien keer een Uitzicht per jaar. Kosten 35,- euro. Help ons deze kennis verspreiden met een lidmaatschap en ontvang dit bijzondere nummer volgende week in de bus. Als lid van de MMV word u lid van een gemeenschap van mensen die actief werken aan hun gezondheid. Naast het blad krijgt u 25 procent korting op supplementen, lezingen en andere activiteiten, schrijf u hier in.
Deze nieuwsbrief wordt u aangeboden door de MMV (Moermanvereniging), een vereniging die is opgericht door patiƫnten en sympathisanten van arts-onderzoeker Cornelis Moerman. De vereniging wil mensen op een laagdrempelige manier ondersteunen bij het volgen van een gezond eet- en leefpatroon ter voorkoming van kanker of ter ondersteuning bij de behandeling daarvan. Waardeert u dat?
Word dan lid voor maar 35,- euro per jaar of geef een lidmaatschap cadeau met 5 euro korting!
Uitschrijven | Inschrijving beheren