Bekijk deze nieuwsbrief online?
mailheader
Van voornemen naar routine

Je wilt gezonder leven, maar het lukt je niet. Herkenbaar? Ieder jaar recyclen veel mensen hun goede voornemens, omdat het vorig jaar al in de eerste week mis ging.

In het eerste nummer van Uitzicht inspiratie via extra interviews met mensen (met kanker in hun leven) die erin slaagden hun aspiraties in nieuwe routines om te zetten. Zij eten beter en nemen bewust tijd voor beweging en rust.
Marije (45) ervaart het als een belangrijke pijler in haar herstel. Ze worstelt sinds 2014 met borstkanker. Na een periode van drie jaar waarin slecht nieuws elkaar opvolgde, is er sinds een half jaar een ommezwaai in het ziekteverloop. 'Er is nog maar één uitzaaiing over.' Martine (74) merkt dat haar ziekte is gestabiliseerd sinds enige maanden. Het lukt haar beter de voornemens vol te houden sinds ze haar lichaam als gids neemt. 'Een gids die ik vroeger vaak negeerde maar nu serieus neem.' De huisgenoten en sociale omgeving vormen vaak het grootste struikelblok. Hoe blijf je trouw aan je eigen keuze als zij niet meedoen aan je nieuwe routine? En hoe sla je beleefd dat 'gezellige' koekje af?

De geïnterviewden vertellen hoe zij hiermee omgaan. Kennis helpt daarbij. In dit nummer legt klinisch chemicus Frits Muskiet uit hoe fructose het volhouden van een gezond eetpatroon bemoeilijkt: deze stof creëert een vicieuze cirkel van hongergevoel. Ook aandacht voor het seleniumtekort waar 90 procent van de volwassen Nederlanders meer rondloopt. En natuurlijk vier heerlijke recepten, ook een recept van onze kruidenexpert Marry voor het maken van je eigen Dampo en bovendien geven drie artsen antwoord op uiteenlopende spreekkamer-vragen.

MMV bestaat dit jaar vijftig jaar. Sluit je aan bij onze vereniging (voor 2,92 per maand), dan ontvangt u deze Uitzicht binnenkort in de bus. Of geef het blad ter inspiratie cadeau aan iemand met goede voornemens. Van harte welkom bij MMV.
MMV is een gemeenschap van mensen die actief werken aan hun gezondheid. De leden ontvangen tien keer een Uitzicht per jaar. Help ons de kennis over voeding bij kanker verspreiden met een lidmaatschap en ontvang dit bijzondere nummer volgende week in de bus. Naast het blad krijgt u 25 procent korting op supplementen, lezingen en andere activiteiten, schrijf u hier in.
Deze nieuwsbrief wordt u aangeboden door de MMV (Moermanvereniging), een vereniging die in 1974 is opgericht door patiënten en sympathisanten van arts-onderzoeker Cornelis Moerman. De vereniging wil mensen op een laagdrempelige manier ondersteunen bij het volgen van een gezond eet- en leefpatroon ter voorkoming van kanker of ter ondersteuning bij de behandeling daarvan. Waardeert u dat? Word lid voor maar 35,- euro per jaar of geef een lidmaatschap cadeau met 5 euro korting!
Uitschrijven | Inschrijving beheren