Bekijk deze nieuwsbrief online?
mailheader
Leefstijl leren

Wetenschappelijk gezondheidsonderzoek gaat voor 99 procent over medicijnen tegen ziekten. En als het dan een keer over een niet-medicinale interventie gaat, zoals langdurig vasten, dan is het achterliggende doel nog steeds de ontwikkeling van medicijnen. Middelen die de effecten van vasten kunnen oproepen zonder te hoeven vasten.
Ooit komt daar dan misschien een medicijn uit voort dat heel veel geld gaat opbrengen, maar de problemen niet kan oplossen. Ozempic (of Wegovy, hetzelfde middel in dubbele dosis) is daar een sprekend voorbeeld van. Gemiddeld vijftien procent gewichtsverlies in twee jaar tijd, inclusief jojo-garantie. En duur! Een opiniestuk in de New York Times waarschuwt voor 800 miljard dollar extra kosten, als alle Amerikanen die in aanmerking komen de medicijnen tegen de huidige prijs krijgen. Dat is een verdubbeling van wat Medicare nu al kost.
De enige echte oplossing is het aanleren van een gezonde leefstijl, inclusief de voedselvaardigheden die daar bij horen. Voor de prijs van een paar spuitjes Ozempic neemt u deel aan een MMV-leefstijltraining: een midweek lang ervaringskennis opdoen van de verschillende leefstijlpijlers waar de NTTT op rust. Meld u aan, maar lees eerst het informatieve verslag van de jongste online sessie over de plaats van NTTT in de integrale oncologie.
Opnieuw MMV-leefstijltraining van 17 t/m 20 juni in Mechelen (Limburg)
In juni vindt voor de derde keer de MMV-leefstijltraining plaats. Deze week is bedoeld voor mensen met kanker (en eventueel een dierbare) om kennis en ervaring op te doen met de richtlijnen van MMV. Aanmelden kan tot 22 maart.
Lees verder
Wat gebeurt er na zeven dagen écht vasten?
Nabootsend vasten staat de laatste jaren enigszins in de wetenschappelijke belangstelling. Maar hoe zit het met echt vasten? Twaalf vrijwilligers waren bereid om voor de wetenschap zeven dagen lang niets te eten en alleen water te drinken. Naast gewichtsverlies traden er duidelijke veranderingen op in meer dan een derde van de drieduizend eiwitten die onder de loep genomen werden.
Lees verder

Leefstijl tegen kanker: 'Alles gericht op verminderen van de ontsteking'
Met aandacht voor voeding, beweging en rust bevorder je je gezondheid en ga je kanker op een natuurlijke manier te lijf. Je optimaliseert je immuunsysteem en beperkt de kansen voor de groei en ontwikkeling van kanker. Artsen Roland Lugten en Kees Rhee hebben hier ruim ervaring mee via de Niet-Toxische TumorTherapie (NTTT). Op 28 februari deelden zij hun kennis en ervaringen in een online sessie over ‘Ondergewicht bij kanker en leefstijl’.
Lees verder
Literatuurverkenning online over de rol van vasten en eiwitten
De onderzoeksgroep van MMV dook in de literatuur met betrekking tot vasten en eiwitten in relatie tot (ondergewicht bij) kanker. In de tekst wordt uitgelegd wat insulineresistentie is en hoe dit samenhangt met het risico op kanker. Ook de rol van vasten komt aan bod.
Direct naar de literatuur
En verder:
Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Deze nieuwsbrief is gratis. Waardeert u de inhoud? Laat dit blijken en sluit je bij ons aan. MMV heeft een ANBI-status. Meer weten over MMV? Klik dan hier.