mailheader
Nu zo ongeveer iedereen uit de doeken heeft gedaan hoe de pandemie mens en maatschappij zal veranderen, of zou moeten veranderen, wordt het tijd weer in de oude fouten te vervallen. Weldra staan we weer in de rij voor een lekkere hap junkfood. Racen we naar de andere kant van het land voor een avondje goedkoop vermaak. Willen we alleen een rondje joggen als daar een marathon aan de andere kant van de wereld tegenover staat. En rekenen we op de dokter om de gevolgen van zo’n leefstijl met behulp van ‘innovatieve geneesmiddelen’ te bestrijden.
Druk druk druk, zo lijkt het te moeten zijn. Behalve als het om kinderen gaat. Aan het begin van deze eeuw kreeg een nieuwe aandoening conjunctuur. Verdacht veel kinderen hadden opeens hersenen die ‘een bepaald stofje niet maakt’. Zo simpel stel je iets alleen voor als je het probleem met een pil wilt oplossen. Goede zorg verdwijnt waar de pil verschijnt; dat maakt nieuw onderzoek naar de (oude?) ADHD-praktijk pijnlijk duidelijk.
We gaan terug naar normaal. Voor MMV betekent dat: blijven wijzen op het relatieve nut van farmaceutische oplossingen. Blijven zoeken naar de nuttige aanvulling, het betere alternatief. Blijven wijzen op die wonderbaarlijk complete apotheek die ons eigen lichaam herbergt. En blijven zoeken naar de betrouwbaarste leveranciers van grondstoffen voor deze apotheek. Biologische voeding van een gezonde bodem. Van land dat niet alleen ons mensen voedt, maar ook het andere leven op aarde. Hoe mooi klinkt dat als het nieuwe normaal: meter voor meter het Land van Ons tot bloei brengen.
roderoos728
Verander de wereld, begin bij de bodem
Altijd al meer voor het milieu en de biodiversiteit willen doen dan biologische groenten kopen? ‘Land van Ons’ verandert gangbare landbouwgrond in biologische. Leden van deze burgercoöperatie participeren al vanaf een vierkante meter. Voedingsdeskundige Rineke Dijkinga doet ook mee en is dol enthousiast.
Lees verder
Rineke Dijkinga portret staand
Banner DiVitaal 2020 merkvermaal 728x90pix AOV
Zhen staand
Zelf antioxidanten maken: beweging als medicijn
Ooit van superoxidedismutase (SOD) gehoord? Het behoort tot de krachtigste antioxidanten ter wereld en we maken het zelf, in de spieren. Een nieuwe review belicht de beschermende werking ervan tegen oxidatieve stress en schade bij verschillende ziektebeelden.
Lees verder
Banner Nutriphyt
ADHD-richtlijn jaren genegeerd: geen zorg, wel Ritalin
Analyse van 500 dossiers wijst uit dat artsen kinderen ADHD-medicatie voorschreven, zonder vooraf een ‘ernstbepaling’ op te stellen. Tussen 2003 tot 2013 verviervoudigde het aantal kinderen van 4 tot 18 jaar dat methylfenidaat voorgeschreven kreeg. Slechts in een procent van de gevallen gebeurde dat volgens de richtlijn.
Lees verder
Ritalin
banner Lamberts nieuwsbrief 1ste kwartaal 728x90 px
En verder:
  • Veel mensen hebben meer stress en krijgen minder beweging als gevolg van de corona-maatregelen, aldus een peiling van de Volkskrant.
  • Meer meldingen over bijwerkingen van implantaten. Borstimplantaten geven de meeste klachten.
  • Voormalig hoofd infectiebestrijdingen GGD: ‘De besmetting van nertsen met corona versterkt de roep om snel onderzoek te doen naar het verband met luchtvervuiling.’
  • Een zorgstelsel gericht op preventie, zonder marktwerking? Teken de petitie!
  • Op zoek naar een origineel cadeau? Geef een jaarlidmaatschap weg, de ontvanger krijgt een jaar lang Uitzicht, nu met 5 euro korting.
Actief werken aan je gezondheid is leuker als je het samen doet. MMV is een vereniging die al 45 jaar bouwt aan kennis en ervaring van mensen die zich beter voelen dankzij een gezonde leefstijl en/of een anti-kankerdieet. Voor slechts 3,50 per maand help je jezelf, steun je een goed doel en heb je de mogelijkheid om in contact te komen met ervaringsdeskundigenen en/of gelijkgestemden. Bovendien krijg je 10 x per jaar het ledenmagazine Uitzicht, en korting op interessante producten en diensten.


Deze nieuwsbrief is gratis. Stuur 'm vooral door of schrijf u hier in om Divitaal wekelijks automatisch te ontvangen.Vitals advertentie april
Sapmaker 728x90
MailPoet