mailheader
‘We moeten met de helft van de kennis, honderd procent van de beslissingen nemen.’ De premier, wiens tegenstanders hem veelvuldig van jokken beschuldigden, sprak de eerlijke waarheid. Hij weet het ook niet. Toch, of wellicht juist daarom, geniet hij meer vertrouwen dan ooit onder de Nederlandse bevolking.
Zou dat ook bij artsen werken? Dat zij zeggen: ‘Ik weet maar de helft, waarschijnlijk nog veel minder. Wij doen het altijd zo en eerlijk gezegd weet ik niet wat een aanvullende of alternatieve behandeling kan brengen. Gaat u vooral sporten, volg de Moermantherapie en houd me op de hoogte.’ Zouden we zo’n dokter wantrouwen? Of zouden we ons gesterkt voelen, omdat een deskundige zijn twijfel durft te uiten en zijn of haar kennis wil uitbreiden?
Leo Korteweg heeft geluk gehad. Op een andere manier dan zijn oude huisarts denkt. Die huisarts noemt hem ‘het wonder van Hoeksche Waard’. Omdat Leo 36 jaar na zijn diagnose longkanker, nog altijd als een jonge hond door het park rent. Zonder enige vorm van therapie, vindt de huisarts. Maar Leo had geluk dat hij één van de laatste patiënten van dokter Moerman was. En dat hij in staat was het roer radicaal om te gooien.
Leo is tegenwoordig looptrainer. Mooi geluk hebben als u daar in buurt woont!

roderoos728
Uitzicht 4
Nieuwe Uitzicht onderweg
Wat gebeurt er in ons lichaam als we met een virus besmet zijn? Waarom heeft de ene persoon (veel) meer last van een infectie dan de andere? In de nieuwste Uitzicht, het ledenmagazine van MMV, dat dinsdag verschijnt, legt dr. Hans Stoop uit hoe dit werkt. Met een goede weerstand schakel je de indringer snel uit. Werkt de weerstand niet optimaal, dan kan een cytokinenstorm ontstaan. Columnist Frits Muskiet legt uit wat dit is, en hoe je met een gezonde leefstijl fatale gevolgen kan voorkomen!

Meer lezen?
Word lid om deze Uitzicht te ontvangen of koop dit nummer in de losse verkoop!

Vitals advertentie april
Geen nadeel ACE-remmers, wel voordeel vitamine D
Gebruikers van bloeddrukverlagende medicijnen hebben geen verhoogd risico op besmetting met Covid-19 en ook niet op een ernstiger beloop. Dat concludeert een op 1 mei verschenen Amerikaanse studie. Andere studies vond positieve uitkomsten bij een hogere vitamine D-status.
Lees verderVitamine D zon
Enra Stevia
Uitzicht_Leo-Groeneweg_Z7A7829
Leo Groeneweg: 'Het wonder van de Hoeksche Waard'
In 1984 kreeg Leo Groeneweg uit Oud-Beijerland de diagnose longkanker ‘met nog hooguit twee jaar te leven’. In plaats van chemo- en radiotherapie gooide hij zijn leefstijl radicaal om. Hij stopte met roken en alcohol, koos voor het Moermandieet en kwam in beweging. Hij is nu 71 jaar, en deelt het verhaal van zijn genezing met iedereen die er belangstelling voor heeft.
Lees verder
Banner Nutriphyt
Studie toont verband tussen selenium en ziekteverloop
Internationale onderzoekers vonden een sterk verband tussen de seleniumstatus van coronapatiënten en hun ziekteverloop. Hoe hoger de seleniuminname hoe sneller patiënten genazen en hoe kleiner de kans op een fataal beloop.
Lees verder
paranoten staand
banner Lamberts nieuwsbrief 1ste kwartaal 728x90 px
En verder:
  • Zelf mondkapjes maken. Verdienen of besparen met naald en garen.
  • Petitie voor preventie, en tegen marktwerking in de zorg in korte tijd door duizenden mensen ondertekend.
  • Steeds meer Nederlanders slaan af en toe hun stukje vlees over, blijkt uit onderzoek onder 7.300 mensen.
  • De nieuwe film van Michel Moore prikt de luchtballon van onbeperkte groene energie door. ‘Wordt bewust, minder is meer.’ Tijdelijk gratis te zien.
  • Het recept van Moerman-arts Henk Schram tegen ADHD (helemaal doorscrollen naar beneden).
  • Welke vetten gebruik ik in de keuken? Hoe verwerk ik rauwe eidooiers in mijn voeding als ik hier een afkeer van heb? Met vragen over voeding of over uw anti-kankerdieet kunt u komende maandag 11 mei weer terecht bij het telefonisch spreekuur van 10.00 – 12.00 uur. Nummer: 06-57574461. Houd uw lidmaatschapsnummer bij de hand.
MMV is een vereniging van mensen die actief bezig zijn met hun gezondheid. Voor slechts 3,50 per maand steun je dit goede doel, krijg je 10 x per jaar het ledenmagazine Uitzicht, en korting op interessante producten en diensten.
Op zoek naar een origineel cadeau? Geef een jaarlidmaatschap weg, de ontvanger krijgt een jaar lang Uitzicht, nu met 5 euro korting.

Vond u deze nieuwsbrief de moeite waard? Laat het ons weten en stuur 'm vooral door. Schrijf u hier in om Divitaal wekelijks automatisch te ontvangen.Banner DiVitaal 2020 merkvermaal 728x90pix AOV
MailPoet