mailheader
Nederland schijnt ‘de draai’ erg langzaam te maken. Het is dan ook een volledige draai. Van mondkapjesverbod naar mondkapjesplicht. Liefhebbers van draaiprocessen krijgen weer een boeiende casus in de schoot geworpen. Aan het einde van een geslaagde draai zijn de tegenstanders voorstanders geworden; liefst altijd al geweest. Uiteraard alles op basis van solide wetenschap.

De effectiviteit van de Moerman/NTT-therapie is niet bewezen. Een MMV-lid antwoorde ooit op de vraag of dat niet onzeker maakte: ‘Welnee. Als je geen wetenschappelijk onderzoek doet, komt er ook geen bewijs. Onderzoekt en gij zult vinden.’ Ondertussen was ze dankbaar voor het wonderbaarlijke herstel van echtgenoot’s uitbehandelde slokdarmkanker.

Niet bewezen is wat anders dan geen bewijzen. Levert het onderzoek naar de combinatie van vasten en vitamine C bewijs voor de werkzaamheid van de NTT-therapie? Jazeker, maar daarmee is de therapie nog niet bewezen. Voor grote draaien zijn bergen bewijs nodig. Daarom ook de oproep: doe mee met het virtuele onderzoekslab waar MMV sinds 2018 in investeert. Een laagdrempelige instap naar burgerwetenschap die, als we allemaal meedoen, verder komt dan een bus vol wetenschappers.

Tot slot, Leo Groeneweg heet de man die we vorige week op deze plek abusievelijk de achternaam van de Vegetarisch Slager gaven. Leo schrijft: ‘Als mensen vragen hebben over bewegen tijden hun ziekte, of als ze weer willen beginnen met bewegen, ben ik graag bereid advies te geven.’ Reply deze mail en wij brengen u met hem in contact.

roderoos728
Bord staand
Vasten + vitamine C: nieuw bewijs voor NTTT
Een combinatie van vasten en toediening van vitamine C kan een veel groter effect op bepaalde kankertypes hebben vasten of vitamine C apart. Onderzoekers zeggen dat deze combinatie een alternatief kan zijn voor toxische behandelingen.
Lees verder


Alfytal broccoli sprouts
Tamara de Weijer: 'Ongezonde leefstijl mede debet aan corona-doden'
Wat is een ‘hongerbrein’ en wat heeft junkfood daar mee te maken? Wat kunnen je zelf doen om minder risico op een ernstige infectie met Covid-19 te lopen? Huisarts Tamara de Weijer, vorig jaar sprak ze nog op de MMV-ledendag in Zwolle, deelt haar kennis in een video-interview.
Lees verder
Tamara
Enra Stevia
zwarte bessen nieuwsbrief
Beter brein met flavonoïden
Hoe hoger de inname van flavonoïden uit voeding, hoe lager het risico op Alzheimer en daaraan gerelateerde vormen van dementie. Dat verband blijkt uit observationeel onderzoek onder Amerikaanse vijftigers van Europese oorsprong.
Lees verder
Banner Nutriphyt
Doe thuis mee aan koffie-onderzoek en ontdek de MMV-keuzehulp
Wil je minderen met koffie en zoek je een stok achter de deur? Doe mee aan het koffie-experiment van MMV dat deze week begon. Het experiment is onderdeel van de MMV- training ‘Werken aan gezond leven’. ‘Leer jezelf kennen en doe inspiratie op bij elkaar.’
Lees verder
017
AQV
En verder:
  • Iedereen die met kanker te maken heeft, zal het direct herkennen: 'Je komt in een rollercoaster terecht.' Hoe pak je de regie terug? Lees hier de column van Marjan die in 2016 een ernstige diagnose kreeg.
  • Louis Bolk Instituut: ‘De discussie over kringlooplandbouw wordt gedomineerd door vage verhalen, stevige stellingnames en een beperkte interesse in de veelzijdige praktijkervaringen.’ Zelfvoorzienende kringlooplandbouw duurzaam en haalbaar.
  • ‘Meer handen aan het bed, minder marktwerking en wantrouwen.’ Politieke nieuwkomer NLBeter presenteert zorgparagraaf van haar verkiezingsprogramma.
  • Na maanden van ontwikkeling is de keuzehulp klaar! Registreer je hier en begin meteen met het werken aan gezond(er) leven. Meer weten? Horen en zien hoe de keuzehulp werkt? Geef je op voor de (gratis) online training op 26 mei (14-16 uur) of 27 mei (19-21 uur). Aanmelden bij Anne-Marie Poorthuis via onderzoekcoordinator@mmv.nl
  • Jaap Seidell in gesprek met Paul van Liempt. ‘Duurzaam, lokaal en gezond voedsel moet veel toegankelijker worden.’ Als artikel, video en podcast.
Op zoek naar een origineel geschenk? Geef een jaar lang Uitzicht cadeau met 5 euro korting! Annie Pronk deed het ook. Lees hier haar verhaal.

MMV is een vereniging van mensen die actief bezig zijn met voeding en leefstijl. Voor 3,50 per maand steun je een goed doel, krijg je 10 x per jaar het ledenmagazine Uitzicht, en korting op interessante producten en diensten.


Vond je deze nieuwsbrief de moeite waard? Stuur Divitaal door naar bekenden of schrijf je hier in om Divitaal wekelijks automatisch te ontvangen.

Banner DiVitaal 2020 merkvermaal 728x90pix AOV
banner Lamberts nieuwsbrief 1ste kwartaal 728x90 px
MailPoet