mailheader

‘Bewegen doe ik veel te weinig en nu elke dag een beetje weekend is, maken we het gezellig met series kijken, wijntjes, gebakjes en lekkere dingen. Ik zal blij zijn als ik straks nog in mijn nette werkkleding pas’, vertelde een dorpsgenote. Een ander heeft het allesbehalve gezellig, maar kwam de afgelopen periode evengoed aan. Zoals een MMV-lid die in de zorg werkzaam is en de patiënten, zoals ze schrijft ‘onder haar handen zag sterven’.
Het coronatijdperk is een rustiger fase ingegaan. We staan onszelf weer meer sociaal contact toe en kunnen terugkijken op een periode die ruimte gaf aan goede voornemens. Het gedwongen thuiszitten bood kansen gezonder te gaan koken en sportief in actie te komen. Het tegendeel gebeurde, toont de praktijk. Gemiddeld genomen gingen we massaal minder bewegen en slechts één op de tien lukte het gezonder te gaan eten.
Natuurkundig gezien is overgewicht niets anders dan het resultaat van ingenomen minus verbrande calorieën. Biologisch, psychologisch en sociaaleconomisch ligt het allemaal een stuk ingewikkelder. Het is de hoogste tijd dat de overheid maatregelen treft, vindt een groeiende groep artsen en wetenschappers. ‘Leef gezond, voorkom ernstige corona’, kopte Nieuwsuur. Helemaal waar en het geldt voor zo ongeveer alle ziekten die ons kunnen treffen.
Helaas lijdt preventie aan een ‘gebrek aan behandelingssucces’. Gezond leven is een langdurig proces van goede gewoontes aanleren en volhouden. Maar wanneer u zoals Irene Boeijinga eenmaal gewend bent aan de smaak van gezond én lekker dan wilt u niet anders meer!

AQV
miso
Betere overlevingskansen voor traditioneel etende Japanners
Japanners met maag- of darmkanker die ten tijde van hun diagnose traditioneel Japans voedsel aten, hadden betere overlevingskansen dan patiënten die dat niet deden.
Lees verderEnra Stevia
Coronakilo's - pandemie blijkt geen keerpunt
Een grote meerderheid van de Nederlanders is tijdens de lockdown minder gaan bewegen. Dat blijkt onder meer uit onderzoek van het Radboudumc. Ook het eetpatroon verslechterde gemiddeld genomen.
Lees verder
VC infographic vierkant
Alfytal broccoli sprouts
Irene-Boeijinga-1536x1152
Irene Boeijinga won het kookboek Bloemkoolboost uit de Uitzicht-verloting
Irene Boeijinga (63) uit Krimpen aan de Lek won het kookboek Bloemkoolboost uit de verloting van Uitzicht nummer 3. Een mooie aanwinst voor haar – reeds goed gevulde – kookboekenvoorraad. ‘Er is nog steeds zóveel te leren.’
Lees verder
banner Lamberts nieuwsbrief 1ste kwartaal 728x90 px
Corona doet roep om gezondere leefstijl luider klinken
De relatie tussen leefstijl en het risico op een ernstiger beloop van COVID-19 is onmiskenbaar. Namens 1.900 bezorgde zorgverleners en de Verenging Arts en Leefstijl drong Tamara de Weijer vandaag bij staatssecretaris Blokhuis aan op leefstijlmaatregelen. NOS Nieuwsuur berichtte erover.
Lees verder

Tamara en Blokhuis
Banner Nutriphyt
En verder:
  • Onderzoeksartikel combinatietherapie met vitamine C kan kankerstamcellen uitroeien.
  • Twijfels over een behandeling? Gebruik de MMV-keuzehulp. Uitleg deze week via een online training op 26 mei (14-16 uur) of 27 mei (19-21 uur). Aanmelden bij Anne-Marie Poorthuis via onderzoekcoordinator@mmv.nl
  • Past brood in een anti-kanker dieet? Is roomboter geschikt om groente in te bereiden? Maandag 25 mei is opnieuw het MMV-voedingsspreekuur van 10 tot 12 uur. Bel met 06-57574461. Houd uw lidmaatschapsnummer bij de hand.
  • Hoe blijf je positief en mentaal weerbaar?
Op zoek naar een origineel geschenk? Geef een jaar lang Uitzicht cadeau met 5 euro korting! Annie Pronk deed het ook. Lees hier haar verhaal.

Sluit je aan bij MMV, een vereniging van mensen die actief bezig zijn met voeding en leefstijl. Voor 3,50 per maand steun je een goed doel, krijg je 10 x per jaar het ledenmagazine Uitzicht, en korting op interessante producten en diensten.


Iedere week informeert de redactie van MMV u over relevant nieuws met betrekking tot voeding, kanker en de gezondheid. Stuur Divitaal door naar bekenden of schrijf je hier in om Divitaal wekelijks automatisch te ontvangen.

roderoos728
Banner DiVitaal 2020 merkvermaal 728x90pix AOV
MailPoet