mailheader
Hoe zou het met Truus Hartsink zijn? De energieke dame die jarenlang haar heerlijke recepten deelde met de lezers van Uitzicht? Als ervaringsdeskundige maakte ze met het Moermandieet de omslag van ‘gezond en smakeloos’ naar ‘gezond en lekker’. Resulterend in een van de eerste Moermankookboeken.
‘Het gaat uitstekend met me. Ik geniet een prima gezondheid’, vertelt ze vijf jaar na haar interview in Uitzicht. Met haar 75 jaar werkt Hartsink nog altijd met veel plezier als natuurgeneeskundig therapeut, zij het sinds kort enkele dagdelen minder. Ze praktiseert nog altijd wat ze preekt: ‘Je weet nooit wat er gebeurt. Dus laat je niet leiden door angsten en durf risico’s te nemen.’
Haar droom is een goede samenwerking tussen de reguliere en de alternatieve/complementaire zorg. ‘Dat zou een enorme toegevoegde waarde zijn voor mensen met een gezondheidsprobleem.’ Een droom die ze deelt met velen. Zoals het clubje doorzetters achter het ‘Coöperatieve Gezondheidsfonds Nederland’.
Divitaal sprak met de oprichters en leerde dat er grotere ambities achter dit initiatief schuil gaan dan je op het eerste gezicht zou denken. Daarover later meer, hier alvast de hoofdlijnen en de hartelijke uitnodiging een bijeenkomst bij u in de buurt te bezoeken. Dus trek de stoute schoenen aan en ontdekt hoe gezondheidszorg gebaseerd op vertrouwen er uit zou kunnen zien.
roderoos728
08per7MagA4FCc_cover
Uitzicht in aantocht met wetenschap, interviews, recepten, een artsenrubriek, columns en kruidenkennis
Geraffineerde suikers horen niet thuis in een gezond dieet. Toch kan ons lichaam niet zonder suikers. Hoe zit dit? De suikers die we nodig hebben, de zogenaamde semi-essentiële suikers, maakt ons lichaam zelf aan uit volwaardige voeding. In de nieuwste Uitzicht lees je hier alles over, ook een interview met Dirk (58) die als 8-jarige ongeneeslijk ziek bij dokter Moerman terecht kwam. En een interview met Else Wannee (84), die al vijftig jaar voorlichting geeft over gezonde voeding. 'Nog steeds is er veel onwetendheid.' Geen lid? Word het nu of bestel dit nummer in de losse verkoop!


Alfytal broccoli sprouts
Truus (75) leeft nog steeds 'met de handrem eraf'
Gezond eten, gezond bewegen én gezond denken. Toen Truus Hartsink in 1981 en 1990 geconfronteerd werd met kanker besloot ze af te zien van reguliere nabehandelingen. ‘Het allerbelangrijkste is dat je kiest wat goed voelt voor jóu.’
Lees verder
Uitzicht truus staand
Vitals advertentie augustus '20
AFbeelding
Artsen: 'Preventie en leefstijlinterventies tegen corona'
In een tweede brief dringen artsen en wetenschappers bij de Tweede Kamerleden hernieuwd aan op een ‘intelligente, breed gedragen en verantwoorde exit’ uit de coronamaatregelen. ‘De focus op een exit-strategie exclusief gericht op een vaccin is te smal.’ De industrie lijkt dat zelf ook te vrezen.
Lees verder
banner Lamberts nieuwsbrief 1ste kwartaal 728x90 px
Alternatief voor aanvullende verzekering
Gezamenlijk sparen voor alternatieve of aanvullende behandelingen. Dat is het principe achter het Coöperatieve Gezondheidfonds Nederland. De alternatieve ziektekostenverzekering presenteert zich de komende weken op informatiebijeenkomsten verspreid door Nederland.
Lees verder

GCN-Logo-GrootFormat
Novaro Pharma MMV JULI
En verder:
MMV is een vereniging die 45 jaar geleden is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. Anno 2020 een moderne vereniging van ca. 6.500 mensen die actief willen werken aan hun gezondheid. Om kanker te voorkomen, ter ondersteuning van een kankerbehandeling of om het leven met een chronische ziekte draaglijker te maken. Want dat kan met voeding en leefstijl!

Je bent al lid voor 2,92 per maand, daarvoor krijg je 10 x per jaar het ledenmagazine Uitzicht, korting op interessante producten en diensten en de kans om leuke mensen te leren kennen!

Iedere week informeert de redactie van MMV u over relevant nieuws met betrekking tot voeding, kanker en de gezondheid. Stuur Divitaal door naar bekenden of schrijf je hier in om Divitaal wekelijks automatisch te ontvangen.
MailPoet