mailheader
Word ook een Foodheld

Als Wilma Oosthoek – arts in opleiding – nu één ding mocht bepalen, zou ze op alle scholen een gezonde schoollunch introduceren die kinderen bij voorkeur samen met elkaar klaarmaken. 'De schade die op jonge leeftijd ten gevolge van een ongezonde leefomgeving ontstaat, is op latere leeftijd niet meer goed terug te draaien.’
Bijna drie jaar geleden stond Oosthoek met een interview in Uitzicht. Aanleiding toen was de oprichting van wat inmiddels de vereniging Student en Leefstijl heet. Ditmaal was haar uitverkiezing tot ‘Foodheld’ de aanleiding voor een update. Wat hebben de leefstijlgerichte studenten aan de verbetering van de opleiding geneeskunde kunnen bijdragen? Hoe hoopt Oosthoek dat artsen hun chronisch zieke patiënten in de toekomst tegemoet treden? Hoe en waar ziet Oosthoek haar eigen toekomst?
Lees het interview en krijg een indruk waarom Oosthoek bovenaan de Food100 staat. Een lijst van ‘aanstormende talenten’ en ‘gevestigde leiders’ die hun krachten bundelen om de spelregels rond het voedselsysteem te veranderen. Van een race naar bodemprijzen, naar een optimale omgang met natuur, milieu en volksgezondheid. Een hoger streven waar wij door biologische groenten en fruit te kopen, vandaag al invulling aan kunnen geven.

Banner Natural Goods sept-okt-nov
Wilma staand
Foodheld 2020 Wilma Oosthoek: 'Artsen schieten te snel in handelreflex'
‘Leefstijl en voeding moeten terug de spreekkamer in.’ Met die woorden richtte geneeskundestudent Wilma Oosthoek in 2016 de vereniging Student en Leefstijl op. Ze liet het niet bij woorden. Voeding en leefstijl is sinds dit jaar onderdeel van het raamplan van de artsenopleiding. Food100 riep haar uit tot Foodheld van 2020. ‘Voeding behoort op de opleiding een rode draad te zijn, net zoals medicatie dat is.’
Lees verder
Alfytal broccoli sprouts
RIVM: nitraat-inname 'hoger dan gewenst'
‘Groente draagt het meeste bij aan de inname van nitraat en nitriet.’ In sommige regio’s zorgt het drinkwater ‘voor een grote bijdrage aan de totale inname’. Dat concludeert het RIVM op basis van een nieuwe berekeningswijze.
Lees verder
kraanwater nieuwsbrief
roderoos728
Sophie nieuwsbrief
Balanceren met verlangen
De tijd vliegt. En tegelijk lijkt ie stil te staan. Het voelt als vorige week dat mijn kinderen geboren zijn. Nu zijn ze allebei het huis uit. Het voelt als gisteren dat ik borstkanker kreeg, en nu durf ik weer voorzichtig te denken over herstel. Het voelt als vanochtend dat ik de vorige column schreef, maar het is alweer een maand geleden.
Lees hier verder, de nieuwe column van Sophie Hospers
Enra Stevia
Lezing over elektromagnetische straling in Hoogeveen
Mobiele telefoons, wifi-routers, (spel)computers en huishoudelijke apparaten. De hele dag zijn we blootgesteld aan apparaten die elektromagnetische straling afgeven. Een gegeven dat niet iedereen onberoerd laat. Op zaterdag 26 september geeft Wim Massop een lezing over dit onderwerp in Hoogeveen.
Lees verderstralingsmap
banner Lamberts nieuwsbrief 1ste kwartaal 728x90 px
En verder:
MMV is een vereniging die 45 jaar geleden is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. Anno 2020 een levendige vereniging van duizenden mensen die actief willen werken aan hun gezondheid. Om kanker te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte draaglijker te maken. Want dat kan met voeding en leefstijl!

Je bent lid voor slechts 2,92 per maand, daarvoor krijg je 10 x per jaar het ledenmagazine Uitzicht, korting op interessante producten en diensten en de kans om leuke mensen te leren kennen!

Iedere week informeert de redactie van MMV u over relevant nieuws met betrekking tot voeding, kanker en de gezondheid. Stuur Divitaal door naar bekenden of schrijf je hier in om Divitaal wekelijks automatisch te ontvangen.
Sapmaker 728x90
MailPoet