mailheader
Hoop

Met vijfhonderdduizend kankeronderzoekers wereldwijd actief, ligt er een Himalaya aan wetenschap. Artsen delen tegenwoordig ‘open en eerlijk’ en naar ‘eer en geweten de stand van zaken in de medische wetenschap met je’, schrijft Sophie Hospers in haar nieuwe column. ‘Maar de stand van zaken voor jou is vooral dat ze het verder niet weten.’
Hospers zet in op hoop, schoonheid, verbinding en liefde. Ze vertelt haar zieke vriendin hoeveel baat ze heeft bij gezonde voeding, gezond bewegen en het vinden van ontspanning. ‘Niet vanwege de belofte van genezing, maar vanwege de kwaliteit van het leven nu.’

Tegelijk willen we graag beter weten welke soorten gezonde voeding, beweging en ontspanning voor ons persoonlijk het beste uitpakken. En in welke hoeveelheden en variatie. MMV draagt haar financiële steentje bij aan de ontwikkeling van deze nog schaarse kennis, maar kan daarbij niet zonder u! Wat u kunt doen? Deelnemen aan onze keuzehulp en/of ons onderzoekslab. Of aan het onderzoek van Gaston Remmers.
Gelukkig kunnen we nu ook al een hoop weten. Dankzij bestaand en nieuw onderzoek. En door bewust te voelen wat onze, vaak onbewust gemaakte, keuzes met ons doen. Zo voelt Lisanne Spaanders – u weet wel de ‘vechtersbaas’ die de ledendag in Zwolle opluisterde – zich ‘veel beter’ als ze geen vlees eet. ‘Ik eet nog steeds zo veel mogelijk suikervrij’, vertelt ze. ‘Ik merk een duidelijk verschil in fitheid als ik even wat minder aandacht aan mijn voeding besteed.’
Richard Johnson zal daar niet van opkijken. Aan de vele nadelen van industriële zoetigheid en snelle koolhydraten voegt hij er nog een paar toe: het vreet energie en leidt tot ADHD-achtig gedrag en meer.
banner Lamberts nieuwsbrief 1ste kwartaal 728x90 px
paprika staand
Doe mee aan onderzoek naar supervoeding bij prostaatkanker
Met steun van onder andere MMV start ErasmusMC binnenkort een studie naar het effect van verrijkte voeding bij prostaatkanker. Er zijn nog tientallen deelnemers gevraagd bij wie een reguliere behandeling (nog) niet nodig is. Aanstaande woensdag is een online informatiebijeenkomst.
Lees verder
Wol Natuurlijk
Ja, er is hoop
'Afgelopen week had ik een oud collega aan de telefoon. Ze heeft borstkanker, uitgezaaid naar de botten. In een maand tijd is haar leven, haar wereld, haar gezin (met twee kleine meiden) op de kop gegaan.' Lees hier de nieuwe column van Sophie Hospers, filosoof, historica, coach en ervaringsdeskundig op het gebied van borstkanker.
Sophie staand
Schulp
Fructose staand
Fructose oorzaak van ADHD en andere gedragsstoornissen?
Een te hoog aandeel fructose in het dieet zou wel eens kunnen bijdragen aan het ontstaan en in stand houden van aandoeningen als ADHD, bipolaire stoornissen, manische depressiviteit en zelfs agressief gedrag. Amerikaanse wetenschappers veronderstellen een biologische link tussen fructose en gedrag.
Lees verder
Fyto-life banner
Vechtersbaas Lisanne schrijft boek over haar ervaringen met botkanker
Zangeres Lisanne Spaander (22) kreeg botkanker toen ze 16e was. Naast de reguliere behandelingen werd het Moermandieet een pijler onder haar gezondheid. Het afgelopen jaar verwerkte ze haar ervaringen vanaf het moment dat ze ziek werd in een boek dat deze week verscheen. ‘Ik heb geen kanker meer, maar de impact is blijvend.’
Lees verder
Lisanne met cover staand
Banner Natural Goods sept-okt-nov
En verder:
MMV is een vereniging die 45 jaar geleden is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. Anno nu een dynamische club van duizenden mensen die actief bezig zijn met hun gezondheid. Om ziekten te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte draaglijker te maken. Want dat kan!

Voor slechts € 2,92 per maand ben je lid en krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht, korting op workshops, lezingen en producten en de kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Een selectie ervan staat in deze nieuwsbrief Divitaal. Noteer hier je mailadres om Divitaal rechtstreeks te ontvangen.
Vitals advertentie oktober
roderoos728
MailPoet