mailheader
Een nieuwe lente voor het zomerhormoon

Door het massale testen is het lastig vergelijken, maar het lijkt erop dat er nu meer mensen met SarsCov2 rondlopen dan in het voorjaar. Een indicatie is het rioolwater. Dat wordt sinds 5 april gecheckt op virusdeeltjes en de aantallen vertonen sinds september een steil stijgende lijn. Afgelopen week werd het hoogtepunt van 5 april ruim overtroffen. Overigens schat het RIVM dat het aantal besmettelijke mensen nu even hoog is als tijdens het hoogtepunt op 24 maart.
Tegelijkertijd verloopt de curve van de dagelijkse ziekenhuisopnames veel flauwer dan tijdens de eerste golf. Toen steeg het aantal opnames in elf dagen van 17 naar tweehonderd, nu was daar meer dan een maand voor nodig. Een veelgehoorde verklaring deze zomer was dat het vooral jongeren waren die zich besmetten en hoe jonger, hoe milder de infectie uitvalt. Daarbij beschermen de kwetsbare groepen zich nu beter.
Aan de andere kant doet het aantal positief geteste bewoners van verpleeghuizen de laatste weken nauwelijks onder voor maart-april. Terwijl het aantal sterfgevallen in deze groep nu circa zestig procent lager is. Zouden ze in het zonnetje gezeten hebben? Zou hun vitamine D-gehalte er mee te maken kunnen hebben? Steeds meer wetenschappers denken van wel. Het is geen toeval dat de jaarlijkse grieppiek altijd in februari valt; als we met z’n allen door onze zomervoorraad vitamine D heen zijn.
Juist de kwetsbaarste groepen hebben de laagste vitamine D-waarden. Daar wat aan doen, is gemakkelijker dan het regelen van een veilig en werkzaam vaccin.
Vitals advertentie oktober
Marlie met boek staand
Veel animo voor MMV online ledendag zaterdag 31 oktober
Bijna 500 mensen melden zich aan voor de ledendag vandaag (zaterdagmiddag). Aanmelders kregen een link toegestuurd waarmee zij thuis kunnen deelnemen aan drie lezingen over voeding, kanker, gezondheid en onderzoek. Ook zien zij als eerste de presentatie van de langverwachte MMV-uitgave 'Kanker - kennis, kansen, keuzes', kompas voor zelfregie dat daarna in de webshop te koop is. Voor leden en niet leden.
Wol Natuurlijk
Sporten na een hartaanval, hoe dan?
Een groep Brabantse ziekenhuizen, ambulancediensten en huisartsenpraktijken ontwikkelden in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven een beweegprogramma voor mensen met een verhoogde kans op hartproblemen. Met een gratis app in de hoofdrol.
Lees verder

20201022staand
Schulp
Vitamine D tekort staand
Corona brengt erkenning voor vitamine D
Onder druk van de pandemie lijkt vitamine D onder reguliere wetenschappers door te breken als noodzakelijk supplement voor een betere weerstand. ‘Het is heel eenvoudig: vitamine D nemen verbetert de weerstand en verlaagt de kans dat je een corona-infectie oploopt. Waarom zou je het dan in hemelsnaam niet slikken?’
Lees verder
Fyto-life banner
Hoofdhuidkoeling tegen haarverlies 'effectief en veilig'
Tegen haarverlies als gevolg van chemo, alopecia, bestaan verschillende behandelingen. Het koelen van de hoofdhuid komt volgens het Integraal Kankercentrum Nederland ‘naar voren als de enige effectieve strategie, die eveneens veilig is’.
Lees verder
hoofdhuid staand
Banner Natural Goods sept-okt-nov
En verder:
MMV is een vereniging die 45 jaar geleden is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. Anno nu een dynamische club van duizenden mensen die actief bezig zijn met hun gezondheid. Om ziekten te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte draaglijker te maken. Want dat kan!

Voor slechts € 2,92 per maand ben je lid en krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht, korting op workshops, lezingen en producten en de kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Een selectie ervan staat in deze nieuwsbrief Divitaal. Noteer hier je mailadres om Divitaal rechtstreeks te ontvangen.
banner Lamberts nieuwsbrief 1ste kwartaal 728x90 px
roderoos728
MailPoet