mailheader
Lezen, luisteren, doen!

Een vereniging is een krachtenbundeling. Een verband waarin een verzameling mensen tegelijk steun vindt en kracht levert. Met als doel iets beweging te brengen, of juist te houden zoals het is. De doelstellingen zijn divers. De een wordt gedreven door de behoefte politieke en maatschappelijke verandering teweeg te brengen. De ander wil de eigen leefwijze veranderen.
Collectief of persoonlijk, het maakt alles uit hoe de energie zich richt. Want we kunnen zomaar de verkeerde kant op rennen. Of in de haast een doel te bereiken een afslag missen. Of bewegingloos aan spanningen ten prooi vallen. Afgelopen week kwamen er onder de vlag van MMV twee doordachte hulpmiddelen beschikbaar. Een boek en een online lezing. Allebei tot steun bij het bereiken van de eigen doelen.
Een spier is ook een krachtenbundeling. Gevat in een breder verband, met het doel iets beweging te brengen. Dat de sterke de zwakke daar bij helpt, is misschien wel een universeel principe. Wat is namelijk het geval? De kracht van een gezonde arm komt ten goede aan de gewonde arm. Net als het bereiden van een gezonde maaltijd hangt ook hier alles van de uitvoering af, maar het kán. Om met Freek – ‘in het wild’ – Vonk te spreken: ‘Hoe gaaf is dat!’
Enra Stevia
Cover
Moermandieet inmiddels wetenschappelijk onderbouwd
Citroenzuur, vitamine A, C, E, de groep van B vitamines, vitamine D, zwavel, jodium en ijzer. Aan deze negen voedingsstoffen kende de naamgever van de MMV, Cornelis Moerman, een vitale plaats toe. De hypothese die hij bijna een eeuw geleden opstelde, is inmiddels ruim te onderbouwen met wetenschappelijk bewijs. Lees het in de nieuwste Uitzicht die de komende week bij leden bezorgd wordt. Voor 2,92 per maand ontvangt u dit tijdschrift 10 keer per jaar. Wordt hier lid of bestel dit nummer in de losse verkoop.
Lees verder
Wol Natuurlijk
De pijlers van het Moermandieet
De MMV-ledendag 2020 kon als gevolg van de coronamaatregelen op 31 oktober niet gezamenlijk beleefd worden. Het online alternatief had ook positieve kanten. Bijvoorbeeld dat de lezing van Veronique van Zeeland nu in studiokwaliteit beschikbaar is. De helder vormgegeven basisbeginselen van het Moermandieet zijn sinds gisteren op YouTube voor iedereen te genieten.
Lees verderVeronique staand
Schulp
Dumbbels staand
Corona brengt erkenning voor vitamine D
Onder druk van de pandemie lijkt vitamine D onder reguliere wetenschappers door te breken als noodzakelijk supplement voor een betere weerstand. ‘Het is heel eenvoudig: vitamine D nemen verbetert de weerstand en verlaagt de kans dat je een corona-infectie oploopt. Waarom zou je het dan in hemelsnaam niet slikken?’
Lees verder
Fyto-life banner
Langverwachte MMV-uitgave over zelfregie bij kanker nu te koop
Vorige week verscheen de MMV-uitgave ‘Kanker: kennis, kansen en keuzes - kompas voor zelfregie’. In een interview met MMV-voorzitter Marlie HIllekens legt auteur Cor van Groningen aan de kijkers uit waar dit boek over gaat en wat hem ertoe beweegt zich sinds de jaren zeventig in te zetten voor verspreiding van het gedachtengoed van arts-onderzoeker Cornelis Moerman.
Lees verder
voorzijde-mockup (2)
Banner Natural Goods sept-okt-nov
En verder:
MMV is een vereniging die 45 jaar geleden is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. Anno nu een dynamische club van duizenden mensen die actief bezig zijn met hun gezondheid. Om ziekten te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte draaglijker te maken. Want dat kan!

Voor slechts € 2,92 per maand ben je lid en krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht, korting op workshops, lezingen en producten en de kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Een selectie ervan staat in deze nieuwsbrief Divitaal. Noteer hier je mailadres om Divitaal rechtstreeks te ontvangen.
Sapmaker 728x90
banner Lamberts nieuwsbrief 1ste kwartaal 728x90 px
roderoos728
MailPoet