mailheader
Hoera een vaccin

Opluchting alom deze week. Het mRNA coronavaccin van het kleine Duitse BioNTech en de Amerikaanse farmareus Pfizer lijkt opmerkelijk effectief. Van de 44.000 deelnemers aan het onderzoek raakten er 94 spontaan besmet met SarsCov2, waarvan 90 procent in de placebogroep. De snelheid waarmee het vaccin ontwikkeld is en de hoge beschermingsgraad die Pfizer in een persbericht meldde, gaf de beurzen over de hele wereld een duw omhoog.
Ook al duurt het nog een jaar, of twee, er is licht aan het eind van de coronatunnel. Daarna kunnen de liefhebbers tot de volgende pandemie verder kibbelen over de vraag of de groepsimmuniteit dankzij of ondanks de vaccins bereikt is. Vast staat al wel dat uw zorgpremie verder stijgt, dat de volksgezondheid verder aftakelt en dat de gezondheidszorg onder druk blijft staan. Al voor ‘corona’ moesten IC’s patiënten weigeren, kampten de ziekenhuizen met personeelsgebrek, was de jeugdzorg in crisis en geestelijke gezondheidszorg verstopt.
Kortom, de noodzaak onze eigen bijdrage voor gezondheid op te voeren blijft onverminderd groot. Laat u motiveren tot dat stapje extra door de ontzagwekkende veelzijdigheid van een optimaal functionerend immuunsysteem. Wees niet bevreesd uw stoute gymschoenen aan te trekken, want een beetje sport beschermt tegen angst en depressie. Neem ook de moeite uw persoonlijke ervaringen te delen op het vernieuwde online platform van MMV. Want individuele kennis is collectieve macht.
Enra Stevia
Lugten staand
Online terug te kijken: lezing over infectieziekten, kanker, immuunsysteem en leefstijl
Hoe reageert ons lichaam op ziekteverwekkers? Uit welke verdedigingslinies is ons afweersysteem opgebouwd en hoe onderscheidt het tussen vriend en vijand? Wat is zijn rol bij kanker en hoe houden we onze verdediging op orde? Roland Lugten zette het voor de online MMV-ledendag op een rijtje.
Lees verder
Wol Natuurlijk
Wissel online kennis en ervaring uit met 'lotgenoten'
Na een uitgebreide testperiode staat sinds november een verbeterde versie van het platform gezondlevenmetkanker.nl online. In de nieuwe versie kan je in besloten 'kringen' kennis en ervaring uitwisselen met mensen rondom dezelfde diagnose. Maak vandaag nog een account aan.
Lees verderCirkel van mensen vierkant
Schulp
Moerman
Iedereen een beetje meer Moerman
Cornelis Moerman (1893-1988), bedenker van de Moermantherapie, was zijn tijd ver vooruit. Als eigenzinnig denker ontwikkelde hij in de vorige eeuw dwars tegen de tijdsgeest in een geheel eigen visie op kanker. In coronatijd triggert columnist Marjan Smorenburg zichzelf met de vraag: hoe zou Moerman deze crisis benaderd hebben?
Lees verder
Fyto-life banner
Sport tegen depressie en angst
Brits onderzoek toont een sterk verband tussen lichamelijke conditie en de kans op depressie en angststoornissen. Mensen met de minste kracht hadden twee keer zoveel kans op een depressie dan degenen met de beste conditie.
Lees verder
morning workout staand
Banner Natural Goods sept-okt-nov
En verder:
MMV is een vereniging die 45 jaar geleden is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. Anno nu een dynamische club van duizenden mensen die actief bezig zijn met hun gezondheid. Om ziekten te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte draaglijker te maken. Want dat kan!

Voor slechts € 2,92 per maand ben je lid en krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht, korting op workshops, lezingen en producten en de kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Een selectie ervan staat in deze nieuwsbrief Divitaal. Noteer hier je mailadres om Divitaal rechtstreeks te ontvangen.
Sapmaker 728x90
banner Lamberts nieuwsbrief 1ste kwartaal 728x90 px
roderoos728
MailPoet