mailheader
Hoera, een leefstijloproep van de minister!

‘We kunnen ook zelf wat doen. En nu denkt u vast, daar komt weer een appél om maatregelen in acht te nemen en dat is ook belangrijk, zeker. Maar ik wil hier nu aandacht vragen voor wat veel artsen en deskundigen ons adviseren: gezond leven. Dat maakt je weerstand beter en van bewegen voel je je ook beter. Een half uurtje wandelen, zelfs dat kan al een groot verschil maken voor onze gezondheid.’
Aldus minister Hugo de Jonge van VWS afgelopen dinsdag tijdens de persconferentie. Krap een half minuutje en met een beroep op de autoriteit van anderen in plaats van zijn eigen autoriteit, maar laat dat de pret niet drukken. De minister deed tenminste iets met de zoveelste oproep uit het veld. Gezien de gezondheidsvoordelen van positief denken, mogen we hier gerust de eerste wankele stapjes in de goede richting in herkennen.
We hoeven niet te wachten tot Den Haag de volle sprint inzet. Wachten kan traumatische vormen aannemen. Dus is het devies: blijf zelf stappen zetten. Casper van Eijck besloot dat te doen en zie:wereldnieuws! MMV investeert veel geld in wegen om de kennis over gezondheid en gezond leven te vergroten. U geeft die investering waarde door uw kennis en ervaring te delen. Dus registreert u zich en maak (ook) een wandeling van half uurtje door de digitale omgeving van de Keuzehulp. Zet die stap!
Enra Stevia
gezond
'Overheid, propageer leefstijl!'‘
Door gezonder te eten, meer te bewegen, goed te slapen en voldoende te ontspannen, kunnen veel mensen met obesitas al binnen enkele weken hun immuunsysteem versterken.’ Landelijk bekende artsen en bestuurders roepen de verantwoordelijke bewindslieden op tot een publiekscampagne. ‘Indien meer mensen een milder beloop van Covid-19 hebben, zal de druk op de ziekenhuizen kunnen afnemen.’
Lees verder

Wol Natuurlijk
Trauma van het wachten
'Ik heb geen trauma van de kanker of van de behandeling, ik heb een trauma van het wachten', schrijft Sophie Hospers in haar nieuwe column.
Lees 'm hier



Sophie staand
Schulp
Foto Tamara
Dokter Tamara's digitale leefstijltoer
‘Voeding en leefstijl bij kanker’. Dat is het thema van de digitale lezing die leefstijlarts Tamara de Weijer voor volgende week op de agenda heeft. Met daarin onder anderen chirurg-oncoloog Eva Noorda en ervaringsdeskundige Gaston Remmers.
Lees verder

Fyto-life banner
Alvleesklierkanker. Casper van Eijck meldt wereldnieuws
Op Wereld Alvleesklierkanker Dag bracht Casper van Eijck veelbelovende resultaten naar buiten van een immuuntherapie bij alvleesklierpatiënten. ‘Van de tien deelnemende patiënten zijn er na gemiddeld anderhalf jaar nog negen vrij van tumoren en in goede gezondheid.’
Lees verder

Casper staand
Banner Natural Goods sept-okt-nov
En verder:
  • Nieuw fenomeen: health shaming. Hoe leuk kan je leven nog zijn als je het koekje bij de koffie afslaat?
  • Breaking news (ahum): prijs en presentatie helpen mensen gezonde keuzes maken
  • Waarom we zoet en zout vanzelf, maar groenten moeten leren eten. Hoe de voedingsindustrie onze instincten misbruikt en waarom puur en onbewerkt de enige oplossing is. Kijken! Deze masterclass van Jaap Seidell.
  • MMV-columnist Nelly Visser denkt met dankbaarheid terug aan haar Piet
  • Doe mee aan onderzoek ErasmusMC naar voeding en prostaatkanker. Aanmelden.
  • Zoek je een origineel decembercadeau? Denk eens aan een lidmaatschap op Uitzicht! Gevers die lid zijn van MMV krijgen 5 euro korting.
  • 'Kanker: kennis, kansen en keuzes - kompas voor zelfregie', de nieuwe MMV-uitgave is te koop, ook voor niet leden. Voor leden met 8 euro korting. Klik hier voor meer informatie en een video-interview met redacteur Cor van Groningen.
MMV is een vereniging die 45 jaar geleden is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. Anno nu een dynamische club van duizenden mensen die actief bezig zijn met hun gezondheid. Om ziekten te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte draaglijker te maken. Want dat kan!

Voor slechts € 2,92 per maand ben je lid en krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht, korting op workshops, lezingen en producten en de kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Een selectie ervan staat in deze nieuwsbrief Divitaal. Noteer hier je mailadres om Divitaal rechtstreeks te ontvangen.
Sapmaker 728x90
banner Lamberts nieuwsbrief 1ste kwartaal 728x90 px
roderoos728
MailPoet