mailheader
Gelukkige voornemens

Goede voornemens, ze horen bij het nieuwe jaar zoals de ballen in een kerstboom. Een paar dagen stralen en dan gaan ze terug in de doos. De boom wordt buiten de deur gezet en de waan van de dag sluipt mee naar binnen. Met dat de nieuwjaarstoespraken zijn uitgesproken, zijn de meeste voornemens weer vergeten.

Sommigen nemen hun goede voornemens serieus. Zij hebben pech. Wat in het afgelopen jaar niet lukte, krijgen we in het nieuwe jaar ook niet voor elkaar, wijst onderzoek uit. En het is niet leuk om bij jezelf in de schuld te staan. Kunnen we ook deze traditie maar beter beëindigen? Niet voor niets zegt het spreekwoord dat de weg naar de hel geplaveid is met goede voornemens.

Niet zo snel. Misschien ligt het aan de voornemens. Misschien komen we niet verder omdat ze om onszelf draaien. We willen gezonder eten, meer bewegen, een beter figuur krijgen, meer energie of meer inkomen. Allemaal prima in orde, maar er zijn toegankelijker wegen naar het geluk dan de rotonde om ons eigen ik. De verbindingswegen met de wereld om ons heen. Verbondenheid met de natuur bijvoorbeeld.
MMV wenst u een gelukkig voornemen!

roderoos728
Vitamine D staand
Vitamine D-deskundigen kritiseren zwijgende overheid
Twee maanden na hun pleidooi voor suppletie met vitamina D tegen Covid-19, kritiseren Harry Wichers en Huub Savelkoul de regering om haar afwachtende houding. ‘Ik vind het een soort van arrogantie dat de overheid eerst een metastudie wil afwachten.’
Lees verder
Dailyvit.gif
Uitgaven aan farma exploderen
Nederland heeft de uitgaven aan zogeheten weesgeneesmiddelen in vier jaar tijd met bijna de helft zien stijgen. In 2019 ging het om een bedrag van 340 miljoen euro. Tendens stijgend. Het Zorginstituut Nederland spreekt van ‘ingewikkelde afwegingen’, want het ‘is vaak onduidelijk wat het effect van zo’n geneesmiddel is op het genezen of stoppen van de ziekte’. Ondertussen gaf België een inkijkje in de vaccinkosten: 300 miljoen euro voor 2020.
Lees verder

pillen staand
banner Lamberts nieuwsbrief 1ste kwartaal 728x90 px
Vogel
Rijk met de natuur
'Ziek zijn vereenzaamt', was oorspronkelijk de titel van de nieuwste column van Nelly Visser. Maar daar kwam verandering in toen zich realiseerde dat ze helemaal niet zo eenzaam is. Integendeel. 'In verbinding met de natuur ben ik rijker dan menigeen.' Bijgaand schilderij is daar een van de uitingen van.
Lees verder

Vitals advertentie december
Gezondheid! Tips voor een gelukkiger nieuwjaar
Geluk en gezondheid hangen sterk samen. Een slechte gezondheid maakt ongelukkiger, maar gevoelens van geluk en tevredenheid sterken het zelfhelend vermogen. Langjarig onderzoek geeft inzicht in welk soort goede voornemens het meest gelukkig maken.
Lees verdergelukkig nieuwjaar
Wol Natuurlijk
En verder:
MMV is een vereniging die 45 jaar geleden is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. Anno nu een dynamische club van duizenden mensen die actief bezig zijn met hun gezondheid. Om ziekten te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte draaglijker te maken. Want dat kan!

Voor slechts € 2,92 per maand ben je lid en krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht, korting op workshops, lezingen en producten en de kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Een selectie ervan staat in deze nieuwsbrief Divitaal. Noteer hier je mailadres om Divitaal rechtstreeks te ontvangen.
Enra Stevia
Schulp
MailPoet