mailheader
Wie goed voedt, goed ontmoet

We hadden het over goede voornemens. Sommigen zeggen dat ze gemiddeld vijf dagen duren. Geen al te best begin van een gelukkig nieuwjaar. Alle onderzoek overziende, concludeerde een oude professor dat de inzet voor een betere wereld ons het gelukkigst maakt. Hoe geef je daar praktisch invulling aan?
Hoe kun je als klein mensje iets voor die grote wereld betekenen? Een suggestie. Registreer je op Thuisgekookt.nl en biedt je aan als thuiskok. Doe dat met gebruik van de naam Moerman en je bent vindbaar voor wie een ‘Moermanproof prakje’ zoekt. Of gewoon voor iemand uit de buurt, die een gezonde maaltijd weet te waarderen. Het kan en het mag. En het past helemaal in deze coronabeperkte tijden, waarin een goede buur de verre vriend overtreft.
Zo gek als Jeannette hoeven we het heus niet te maken. Ze was dieetkok in een ziekenhuis, mede-eigenaar van een bio-winkel, kookte in het wijkcentrum en levert als thuiskok nu wekelijks veertig maaltijden af. Wij, goedbedoelende amateurs, doen al leuk mee met een maaltijd per week. Je bepaalt zelf hoe vaak je een voordelige maaltijd wilt verkopen. Wie weet krijgen de buren de smaak te pakken. Wie weet gaat het viraal. Wie weet… eerst maar eens registreren.
Raw Milk banner
12per1MagA4FCc cover
Vaccineren of niet?
In het nieuwe ledenmagazine Uitzicht een verkenning langs de overwegingen van artsen, deskundigen en lezers van Uitzicht. Welke keuze maken zij met betrekking tot coronavaccinatie en waarom? 'Centraal staat de vraag: hoe is je gezondheid?', zegt NTTT-arts Ton Windgassen. 'Iemand van 65 jaar zonder onderliggend lijden, zoals longproblemen, hart- en vaatziekte, diabetes of overgewicht, heeft maar een zeer kleine kans aan corona te overlijden.' In de nieuwe Uitzicht 5 pagina's over dit onderwerp.
Lees verder
AQV
Rineke Dijkinga recenseert MMV-boek over kanker
Een boek waarvan de titel de spijker op zijn kop slaat. Dat is wat je als lezer zult ervaren als je het boek ‘Kanker – kennis, kansen, keuzes’ leest. Wat me er in aanspreekt is de helderheid, het nuchtere en het beschrijvende karakter, vindt Rineke Dijkinga.
Lees verder


Rineke Dijkinga MMV boek
banner Lamberts nieuwsbrief 1ste kwartaal 728x90 px
Schorseneren risotto vierkant
Vind een MMV-kok met thuisgekookt.nl
Zelf koken of niet koken. Dat is voor velen de vraag. Niet in staat om zelf een gezonde maaltijd te bereiden? Of juist wel, maar niemand die uw maaltijd eer aan doet? Stichting Thuisgekookt brengt mensen via de keuken bij elkaar. Ook liefhebbers van de natuurlijke keuken.
Lees verder


Vitals advertentie december
Thuiskok Jeannette Matsers kookt op bestelling
‘Voeding was altijd al mijn ding. Vooral gezonde voeding.’ Na de diagnose borstkanker in 2002 maakt Jeannette Matser (60) uit Wageningen er nóg meer haar werk van. Ze heeft een eigen praktijk als natuurvoedingskundige en is een zeer geliefd thuiskok. ‘Alle groente die ik gebruik, is biologisch-dynamisch, komt uit de volle grond en zit vol levenskracht. Ook van mij, want ik snijd alles zelf.’
Lees verderJeanette-1
Dailyvit.gif
En verder:
MMV is een vereniging die 45 jaar geleden is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. Anno nu een dynamische club van duizenden mensen die actief bezig zijn met hun gezondheid. Om ziekten te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte draaglijker te maken. Want dat kan!

Voor slechts € 2,92 per maand ben je lid en krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht, korting op workshops, lezingen en producten en de kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Een selectie ervan staat in deze nieuwsbrief Divitaal. Noteer hier je mailadres om Divitaal rechtstreeks te ontvangen.
roderoos728
MailPoet