mailheader
Niet boos worden?

Een vriendin was afgelopen zondag op het Museumplein. Met haar dochter van tien. Zonder mondkapje. ‘Demonstreren voor de vrijheid.’ Zij haalden het nieuws niet. Wel een ouder echtpaar, waarvan de man een serie bizarre uitspraken deed. We zouden er niet over begonnen zijn als de AVIG zich niet genoodzaakt had gevoeld er afstand van te nemen.
Het is best een uitdaging de boeken te hebben gelezen van Ben Goldacre, Peter Gøtzsche en in Nederland die van Joop Bouma en Dick Bijl, en toch enig vertrouwen op te brengen voor de farmaceutische industrie. Maar er gaapt nogal een kloof tussen een kritische houding en de levensbeschouwing van iemand die ontkent dat er Covid-patiënten op de IC liggen.
Je kunt lachen om de beweringen van een malle Pietje, je kunt er boos om worden. Je kunt ook bijleren over hoe het brein van mensen werkt. Boosheid is een emotie die geheugenfouten in de hand werkt en eensgezindheid geeft een harmonisch hersenbeeld, leren deze onderzoeken. Moeten we het daarom liefst steeds met elkaar eens zijn, zoals de onderzoeker suggereert?
Dat is nog maar de vraag.
Voor je het weet zit je in een informatiebubbel, waarin je weliswaar niet moe wordt van het nadenken, maar wél vreselijk boos van de waarheid die je meent te kennen. Ondertussen is het met vaccineren niet anders als met welke medische (be)handeling dan ook: geen werking zonder bijwerking. De eerste officiële cijfers over de bijwerkingen van het Biontech/Pfizervaccin druppelen binnen. Weinig verbazingwekkend dat deze niet eenduidig zijn. Iedereen maakt zijn of haar eigen afweging. In alle vrijheid.

Vitals advertentie december
Boosheid staand
Boosheid maakt bevattelijk voor misinformatie
Wetenschappers keken gelijktijdig in de hersenen van converserende proefpersonen. Het beeld verschilde fundamenteel, afhankelijk van of deze het met elkaar eens of oneens waren. Ander onderzoek toonde dat boze proefpersonen bevattelijker waren voor misinformatie.
Lees verder

AQV
Leefregels tegen refluxziekte
Refluxziekte is een aandoening waarbij de maaginhoud weer omhoog komt. Onbehandeld kan dat ernstige gevolgen hebben, tot aan slokdarmkanker toe. Behandeling bestaat voornamelijk uit medicatie. Voor de effectiviteit van leefregels was nog weinig bewijs. Amerikaans bevolkingsonderzoek brengt daar verandering in.
Lees verder


Reflux staand
banner Lamberts nieuwsbrief 1ste kwartaal 728x90 px
Frits
Vitamines D en K: innig met elkaar verweven
Gezondheid kenmerkt zich door ‘balans’, ook wel ‘homeostase’ genoemd. Deze balans ligt vast in onze genen en wordt in stand gehouden door omgevingsfactoren, waaronder onze voeding en ademhalingslucht. Dat die verhouding tussen ‘nature’ (onze genen) en ‘nurture’ (onze omgeving) subtiel is, blijkt onder andere uit het samenspel tussen de vitamines D en K, noteert Frits Muskiet in een column.
Lees verder


Raw Milk banner
AVIG distantieert zich van corona-ontkenning
In een korte verklaring nam de Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG) begin deze week afstand van de uitspraken, gedaan door een arts tijdens de demonstratie op het museumplein. En pleit verder voor preventie.
Lees verder
Mondkapje staand
Dailyvit.gif
En verder:
MMV is een vereniging die in 1974 is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. Anno nu een dynamische club van duizenden mensen die actief bezig zijn met hun gezondheid. Om ziekten te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte draaglijker te maken. Want dat kan!

Voor slechts € 2,92 per maand krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht, korting op workshops, lezingen en producten en de kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Een selectie ervan staat in deze nieuwsbrief Divitaal. Noteer hier je mailadres om Divitaal rechtstreeks te ontvangen.
roderoos728
MailPoet