mailheader
Ieder ziekenhuis kent zijn notoire rokers en drinkers. Na de zoveelste behandeling volharden ze toch weer in het kwaad, een nieuwe opname volgt waarna ze stug recidiveren. Artsen en verpleegkundigen ergeren zich groen en geel maar kunnen niets doen. Zo is nu eenmaal het beleid. Niet bevoogden. De patiënt is autonoom. Het ziekenhuis in Assen heeft daar, zoals uit deze nieuwsbrief blijkt, schoon genoeg van. Die gaat onverbeterlijke zondaars net zo lang op de huid zitten tot ze schoon zijn. Ik ben geen waarzegger maar durf te voorspellen dat Assen een nieuw tijdperk inluidt. De behoefte aan (ziekenhuis)zorg neemt sterk toe, de kosten rijzen de pan uit en personeel is niet te krijgen. Er is maar één remedie: Iedereen een gezonde leefstijl voorschrijven, te beginnen bij ernstig verslaafde rokers en drinkers.
Jan van Klinken

klik hier voor de webversie
roderoos728
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v90), quality = 80
Mediterraan dieet 't beste
Het mediterrane dieet, dat sterk overeenkomt met het Moermandieet, staat als een huis. Het is voor het derde jaar op rij verkozen tot het beste dieet ter wereld. Een belangrijk verschil met het Moermandieet is dat het mediterrane dieet veel vis kent. In het Moermandieet is vis taboe. Het niet-toxische tumordieet staat vis wel toe, zij het voor kankerpatiënten mondjesmaat. Het Keto-dieet (ketogeen) zakt door het ijs. Een heel slecht idee, vindt het Best Diets-rapport, de jaarlijkse ranglijst van het Amerikaanse nieuwsmagazine US News.
lees meer
enra
Wat je moet weten over supplementen
Dat supplementen niet altijd te combineren zijn met medicijnen, is bekend. Een veelgenoemd voorbeeld is sint-janskruid dat niet tegelijk met sommige cytostatica (chemo) moet worden ingenomen. Ook zal menigeen weten dat sommige voedingsmiddelen zoals grapefruit niet matchen met antidepressiva. Maar de lijst is nog veel langer, zegt Ilona Suurs. Ze heeft een “Eten & Medicijnwijzer” ontwikkeld. Hierin zijn voeding en supplementen meegenomen.
lees meer
medicijnen
lamberts720
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 80
Kurkuma-nieuws scoort 't hoogst
Het artikel "Kurkuma heilzaam met een maar" voert de lijst aan van meest gelezen berichten in 2019 van de MMV-site. Het werd bijna 19.000 keer gelezen. Uit de tekst blijk dat kurkuma mogelijk kanker, alzheimer, parkinson en huntington tegengaat. Bewezen is dat helaas (nog) niet. Wat we wel zeker weten, is dat het helpt tegen depressie, darmontsteking, artritis en nog andere aandoeningen.
lees meer
d3k2
Verder:


  • Tellen de uren voor middernacht dubbel? Niet als u avondmens bent
  • Zoveel zullen we niet aangekomen zijn tijdens feestdagen
  • Big Pharma hield doorbraak leefstijlgeneeskunde tegen
  • Zo zou je goede voornemens kunnen volhouden
  • Ook tijdelijke alcoholstop loont
  • Met gezonde leefstijl dementie voorkomen
  • Roei runderleukemievirus uit en borstkanker zal drastisch afnemen, zegt Amerikaanse hoogleraar
  • Stugge roker wordt in Assen stevig aangepakt
  • Telefonisch spreekuurvoor vragen rondom het Moermandieet, maandag 20 januari a.s., van 10 tot 12 uur, tel.06-57574461(alleen voor leden MMV)
  Het MMV-intranet vindt u hier. Behalve een schat aan informatie treft u daar ook het archief van DiVitaal en Uitzicht aan. De agenda vindt u hier.

  Inschrijven voor gratis nieuwsbrief DiVitaal klik hier

  Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod
  banner_rawmilk