mailheader
Met een tante van me had ik het eens over haar man die aan kanker was overleden. Aan zijn voeding had het niet gelegen. Dat kon haast niet beter. "Maar", zei ze, "wat dacht je van zijn werk? Hij moest vaak met asfalt omgaan in afgesloten ruimten. Van de schadelijke effecten wist niemand wat af." Een ander moest vaak met giftige verf werken in het vooronder van een schip. Ook hij kreeg kanker. Denk ook aan asbest. Daar werd onbeschermd mee gewerkt. Ik denk dat heel veel mensen uit die periode op latere leeftijd de rekening moe(s)ten betalen van de omgang met al die troep. In deze nieuwsbrief gaat het onder meer over bleekmiddelen. Het bericht laat zien dat we nog steeds heel erg op onze tellen moeten passen.

Jan van Klinken

klik hier voor de webversie
roderoos728
12per1MagA4FCc_cover
Niet meer maar minder medicijnen

Een kwart eeuw geleden genas een kennis van Svetlana Arsentieva (53) van kanker dankzij het Moermandieet. "Dat bleef mij altijd bij." Toen ze zelf de ziekte van Hashimoto kreeg, ging Svetlana ook met voeding en leefstijl aan de slag. "Mijn internist was verbaasd. In plaats van meer medicijnen had ik er juist steeds minder nodig." Het is maar een van de diverse interviews in het nieuwe nummer van Uitzicht. Dinsdag glijdt het bij de leden van MMV door de brievenbus.
lees meer
enra
Goedkoop naar de Gezondheidsbeurs
Lid van MMV? Dan kunt u goedkoop naar de Gezondheidsbeurs. U betaalt slechts € 9,95 in plaats van € 20. Het evenement vindt plaats van 6 tot en met 9 februari in Jaarbeurs Utrecht. Bestel met actiecode: MVV20 op www.gezondheidsbeurs.nl.
U kunt op de beurs kennismaken met bekende foodies en influencers zoals Rudolph van Veen, Ralph Moorman, Tamara de Weijer, Juglen Zwaan, Barbara Havenith en Nienke Gottenbos alias de poepdokter.
lees meer
logo gezondheidsbeurs
lamberts720
wim derave
Of dat echt moet, 10.000 stappen
Steeds meer mensen installeren de stappenteller-app op hun smartphone om bij te houden of ze voldoende bewegen. Anderen schaffen een horloge met stappenteller aan. Ieder moment van de dag informeert de teller je hoeveel stappen je bent verwijderd van de 10.000, het gewenste einddoel.
Sportwetenschapper Wim Derave, hoogleraar aan de Universiteit van Gent, zet vraagtekens bij die 10.000, waarvan niet eens duidelijk is waarop dat aantal is gebaseerd.
Lees meer
d3k2
Verder:


  • Met groene thee gezond oud worden
  • Kijk uit met bleekmiddelen
  • Expositie over Moerman
  • Moeten alle mannen PSA laten controleren? Beter van niet
  • Zo leer je met stress omgaan
  • Twintig tips om je leefstijl verder te verbeteren
  • Pascale Naessens legt uit waarom mediterraan voedingspatroon zo gezond is
  • Dinsdag 4 februari, voedingsspreekuur Nijmegen
  • Telefonisch spreekuur voor vragen rondom het Moermandieet, maandag 20 januari a.s., van 10 tot 12 uur, tel.06-57574461(alleen voor leden MMV)
  Het MMV-intranet vindt u hier. Behalve een schat aan informatie treft u daar ook het archief van DiVitaal en Uitzicht aan. De agenda vindt u hier.

  Inschrijven voor gratis nieuwsbrief DiVitaal klik hier

  Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod
  banner_rawmilk