mailheader
Beleg in de boterham van een bioboer

We lijken terug in de jaren zeventig. Economisch, met stagflatie. En ecologisch. De term stagflatie beschrijft een economie die niet groeit – stagnatie – terwijl het geld minder waard wordt – inflatie. De jaren zeventig waren ook het decennium waarin de Club van Rome de toon zette: grenzen aan de groei. Elke natuurfilm eindigde met de waarschuwing dat al dit moois dreigde te verdwijnen als de mens niet snel zou leren de ruimte voor de natuur te respecteren.
Voormalig boer, verzetsstrijder en minister Sicco Mansholt, keerde zich onder invloed van de Club van Rome tegen de Europese subsidies die hij zelf als landbouwcommissaris in het leven had geroepen. De schaalvergroting in de landbouw was doorgeschoten, vond hij, en ging ten koste van natuur en milieu.
Het subsidiebeleid is sindsdien niet wezenlijk veranderd. De schaalvergroting zette door. De trekkers werden groter, de auto’s werden groter en de mensen werden groter. En net als een halve eeuw geleden is nagenoeg iedereen er van overtuigd dat het anders moet. Maar wie gaat dat betalen? Misschien u wel! U kunt nu beleggen in ‘schaalverkleining’. Reken niet op financieel rendement. Maar dat waren we met het spaargeld toch al niet meer gewend.
AQV
Beeld Vasquez vierkant
Negatieve vitamine C- en zinkstudie: 'een grote misleiding'
'Zink en vitamine C hebben geen effect bij corona’, aldus nieuws op een website voor diëtisten. Het verwijst naar een artikel in JAMA dat inhoudelijk alleen geschikt is voor de prullenbak, volgens Alex Vasquez, een internationaal vermaard voedingswetenschapper. Het onderzoek laat volgens hem maar één ding zien: ‘Hoe belanghebbenden proberen het publiek te misleiden.’
Lees verder

banner-MMV-nieuwsbrief-online_728x90px2--1536x190
Peter Haima zet herstelyoga bij kanker op de kaart
Tongkanker en een meningeoom dwingen natuurwetenschapper Peter Haima (60) op zijn 50e na te denken over de vraag: ‘Wat wil ik met mijn leven?’ Hij schoolt zich om tot yogadocent en maakt zich tien jaar later sterk voor herstelyoga voor mensen met kanker. ‘Alle oefeningen zijn erop gericht het aangeboren herstelvermogen te versterken.’
Lees verder

Peter Haima vierkant
Vitals advertentie december
Zon
Meer levensjaren en minder zorgkosten met vitamine D
Twee Jaarlijks dertigduizend minder sterfgevallen als gevolg van kanker, een winst van 300.000 levensjaren en lagere zorgkosten. Dat zit er volgens onderzoekers uit Heidelberg in als alle Duitse 50-plussers vitamine D zouden slikken. ‘Maatregelen om het vitamine D-tekort onder de bevolking te boven te komen, moeten niet langer worden uitgesteld.’
Lees verder


banner Lamberts nieuwsbrief 1ste kwartaal 728x90 px
Stop geld onder de grond
Een milieuvriendelijker gebruik van landbouwgrond. Iedereen wil het. Inclusief de meeste boeren. Omschakelen naar een duurzamer bedrijfsvoering is echter minder een kwestie van willen dan van kunnen. Nagenoeg alle verkiezingsprogramma’s beloven daar financiële hulp bij. Er zijn ook initiatieven die nu al particulier spaargeld in de grond stoppen.
Lees verder

witte klaver
Dailyvit.gif
En verder:
MMV is een vereniging die in 1974 is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. Anno nu een dynamische club van duizenden mensen die actief bezig zijn met hun gezondheid. Om ziekten te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte draaglijker te maken. Want dat kan!

Voor slechts € 2,92 per maand krijg je 10 x per jaar het magazine Uitzicht, korting op workshops, lezingen en producten en de kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Iedere week houdt de redactie van Uitzicht / MMV het nieuws over voeding, gezondheid en kanker bij. Een selectie ervan staat in deze nieuwsbrief Divitaal. Noteer hier je mailadres om Divitaal rechtstreeks te ontvangen.
roderoos728
MailPoet