mailheader
Bewerk dit om tekst in te voegen.
Als de oude Griek Hippocrates in onze tijd zou hebben geleefd, had hij zich zonder enige twijfel aangesloten bij MMV. Hij immers merkte onze voeding aan als ons medicijn. Tot die voeding rekende hij nadrukkelijk paddenstoelen. En niet alleen hij. Er is bewijs dat oude volken bij ziekten er hun toevlucht toe namen. Hippocrates leefde ruim vier eeuwen voor Christus. Het heeft tot de 20e eeuw geduurd voordat paddenstoelen door de wetenschap werden herontdekt, zoals u in deze nieuwsbrief kunt lezen. Laat u dus nooit uit het veld slaan als u tot oude beproefde middelen uw toevlucht neemt. Soms blijven dingen lang voor de zogeheten wijzen verborgen.

Jan van Klinken

klik hier voor de webversie (toevoeging kan enkele dagen uren)
roderoos728
File source: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Psilocybe_semilanceata.jpg
Paddenstoelen goed voor kankerpatiënt
Medicinale paddenstoelen zijn om meer dan een reden goed voor kankerpatiënten. Ze verbeteren de conditie wat met name voor, tijdens en na een chemokuur van groot belang is maar ze bevatten ook betulinezuur dat de dood van kwade cellen kan bewerkstelligen. Ook wetenschappers hebben oog gekregen voor de medicinale eigenschappen van paddenstoelen en paddo's. De een is voorzichtig optimistisch, de ander ronduit enthousiast.
lees meer
enra
Eet 55-85 gram walnoot per dag
Dat walnoten het predicaat superfood verdienen, was al bekend. Een nieuwe studie heeft dat niet alleen bevestigd maar heeft tevens aangetoond dat walnoten het ideale tussendoortje zijn, omdat ze goed zijn voor je hart én darmen. Wel is het uitkijken met de zelf geraapte walnoot. Het drogen luistert erg nauw. Gebeurt dat niet goed, dan kunnen er gevaarlijke schimmels ontstaan.
lees meer
walnotenklein
lamberts720
verburghklein
Dit slikt man van De Voedselzandloper
Het is een hele tijd stil geweest rond de Vlaamse arts en gezondheidsapostel Kris Verburgh maar hij is terug. Aanleiding is de internationale conferentie van deze week in San Francisco over de vraag hoe mensen langer gezond kunnen blijven. "We gaan naar een toekomst waarin we veroudering kunnen omkeren. Dan maken we van een man van tachtig weer iemand van vijftig", zegt Verburgh, die furore maakte met zijn boek De Voedselzandloper.
lees meer
d3k2
Verder:


  • Rauwmelkse kefir lijkt gezondheid een boost te geven
  • Chemicaliën maar ook huidbacteriën, vaginale afscheiding, gisten en zelfs poepresten op nieuwe kleding
  • Goedkoop naar de Gezondheidsbeurs
  • Vrouw die afvalt, loopt minder kans op borstkanker
  • Steeds meer mensen overleven kanker
  • Cannabis steeds meer in beeld als grondstof voor nieuwe antibiotica
  • Niks mis met eten van insecten
  • Houd maat met vitamine B12
  • “Schijtluis” niet uit de lucht gegrepen; meer rust in je darmen creëer je zo
  • Aaf sliep prima op CBD-olie maar voelde zich er toch niet senang bij
  • Wat er mis is met Innocent Super Smoothie, Sultana crackers en dranketiketten
  • Elst, 8 februari, Koken volgens Moerman met MMV-kookdocente Angelique den Engelsen
  • Dinsdag 4 februari, voedingsspreekuur Nijmegen
  • Telefonisch spreekuur voor vragen rondom het Moermandieet, maandag 3 februari a.s., van 10 tot 12 uur, tel.06-57574461(alleen voor leden MMV)
  Het MMV-intranet vindt u hier. Behalve een schat aan informatie treft u daar ook het archief van DiVitaal en Uitzicht aan. De agenda vindt u hier.

  Inschrijven voor gratis nieuwsbrief DiVitaal klik hier

  Nog geen vaste lezer van MMV-magazine Uitzicht? Voor 35 euro ontvangt u 10 nummers per jaar, dat is slechts € 3,50 per nummer! Lees hier meer over dit aanbod
  banner_rawmilk
  MailPoet