Arts kreeg nul uren over voeding

De hele gezondheidszorg moet overtuigd raken van het belang van een gezondere leefstijl. Bijscholing, ook van artsen, zou zeer wenselijk zijn.

Dat was de belangrijkste conclusie die donderdag naar voren kwam op een bijeenkomst bij Corpus in Oegstgeest over “Leefstijl als medicijn”. De avond was georganiseerd door zorgverzekeraar VGZ in samenwerking met het Leids medisch centrum Lumc en TNO. De conclusie werd verwoord door oud-minister Ab Klink, die tegenwoordig deel uitmaakt van de Raad van Bestuur van VGZ.

Het ontlokte MMV-secretaris Marlie Hillekens de opmerking dat de overheid dan wel heel verkeerd bezig is door natuurartsen  die juist veel kennis over een gezonde leefstijl hebben, hun BIG-registratie te ontnemen.

Nul uren over voeding

Schrijnend was in dit verband de opmerking van een aanwezige (reguliere) arts dat hij tijdens zijn opleiding welgeteld nul uren over voeding had gekregen. Dat aan die onwetendheid een einde moet komen, werd vrij algemeen gedeeld. Marlie Hillekens: “Je merkt op zo’n bijeenkomst dat de reguliere sector steeds meer overtuigd raakt van het  belang van een gezonde leefstijl. Benadrukt werd dat daar overvloedig bewijs voor is. Het probleem is alleen nog dat daar zoveel onwetendheid over is.”   

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug