Beroemde zangeres herstelt zonder chemo van borstkanker

Herstellen van kanker dankzij een complementaire therapie. De meeste medische wetenschappers willen er niet van weten. “De patiënt zal wel verzwijgen dat hij toch chemo heeft gehad.” Of: “Dan zal het wel geen kanker zijn geweest.” Benieuwd of ze ook zo zullen reageren nu het naar omstandigheden goed gaat met Olivia Newton-John (71). Bij de wereldberoemde zangeres worden haar tumoren steeds kleiner. Dat heeft ze onder meer te danken aan het gebruik van medicinale cannabis. 

“Wanneer mensen horen over uitgezaaide borstkanker of kanker, dan is er nog steeds het stigma dat mensen niet geloven dat je kan herstellen”, vertelt Oliva Newton-John in de Australische Daily Telegraph. “Wel, het kan wel. Er zijn manieren. Ik ken zoveel mensen die verschrikkelijke diagnoses gekregen hebben, maar het met de juiste behandeling toch erg goed gedaan hebben. En dat is niet altijd chemotherapie en bestraling.”

Ook bij de zangeres is er duidelijk verbetering. “Het is echt ongelofelijk. Mijn tumoren gaan weg of blijven ongeveer hetzelfde. Dat is echt ongelofelijk in het vierde stadium van uitgezaaide borstkanker.” 

Cannabis en andere natuurlijke remedies

Olivia dankt haar genezing aan een combinatie van medicinale cannabis en andere natuurlijke remedies. “Ik weet dat er nog steeds een stigma rond cannabis hangt, maar mensen gaan er misschien wat meer open tegenover staan als ik erover praat. Ik had nochtans nooit gedacht dat ik erover zou praten, het was niet iets dat ik regelmatig gebruikte. Maar ik hoop dat ik mensen wat kan bijbrengen over de positieve effecten van medicinale cannabis, want het heeft me echt geholpen om beter om te gaan met de pijn en beter te slapen.” 

Drie jaar geleden werd bij Olivia borstkanker geconstateerd. De ziekte is inmiddels uitgezaaid naar haar onderrug. Het is niet de eerste keer dat de zangeres strijdt tegen kanker. In 1992 kampte ze ook al eens met borstkanker. In 2013 werd ze behandeld voor een tumor in haar schouder.

Beeld: wikiramp.com

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug