Betere voeding voor patiënten

Patiënten van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede krijgen voortaan betere voeding. Niet alleen tijdens de opname kunnen ze rekenen op goede voeding, maar ook na thuiskomst weten ze hoe ze gezond kunnen eten.

Het Valleiziekenhuis profileert zich al langer als voedingsziekenhuis. Het werkt nauw samen met de universiteit van Wageningen op het gebied van voeding. Een centrale rol daarbij is weggelegd voor Ellen  Kampman, hoogleraar voeding en kanker in Wageningen. Zij sprak enkele jaren geleden tijdens de ledenvergadering van MMV. Ook het Voedingscentrum is bij het project in het Edese ziekenhuis betrokken.

De komende tijd zullen in het ziekenhuis nieuwe methodieken worden ontwikkeld om patiënten voedingsadvies op maat te geven tijdens herstel en na ontslag uit het ziekenhuis. In de centrale hal van het ziekenhuis is een Infotheek “Voeding en Gezondheid” met voorlichting over goede voeding en bewegen.

De kennis die bij het project wordt opgedaan, zal beschikbaar komen voor andere patiënten en andere zorginstellingen. Met name ondervoeding is een groot probleem in ziekenhuizen. Ook is er vaak (te) weinig kennis over gezonde voeding. Met betere voeding zou een besparing van bijna 1 miljard euro te bereiken zijn.

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug