Biologische kersen dun gezaaid

Vorige week waren al de nodige kersenstalletjes geopend maar deze week barst de verkoop pas echt los. Dan moet de komende dagen wel de zon gaan schijnen want kersen hebben warmte nodig. Regen daarentegen is funest. Een buitje kan geen kwaad maar aanhoudend hemelwater, zoals maandag, daar kan de kers niet tegen.

Smaakbommetjes

Behalve dat volrijpe kersen ware smaakbommetjes zijn, dienen ze onze gezondheid. Kersen zitten vol antioxidanten en vitamine C.  Verder zitten er 21 verschillende fytonutriënten in, dat wil zeggen stoffen die goed zijn voor onze gezondheid.

Vergelijk dat met vruchten als de bosbes met tien fytonutriënten en appels met twaalf. Hoe meer fytonutriënten in een vrucht zitten hoe beter ze elkaar versterken. Meer informatie over de gezonde eigenschappen van de kers is te vinden in de Voedingsmiddelenlijst.

Biologisch

Boomgaarden met biologische  kersen zijn dun gezaaid. Volgens Odin, groothandel van biologische producten, is er slechts één erkende biologische kersenboomgaard, te weten in het Betuwse Zoelen. Die levert aan Odin, die de kersen distribueert onder de natuurvoedingswinkels.  

Beeld:fruitpluktuin.nl

 

 

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug